Vladan Milojević
Alo/M. Jošida
Vladan Milojević

Alo/M. Jošida

Vladan Milojević, Foto: Alo/M. Jošida

Dugo će Vladan Milojević pamtiti jučerašnju utakmicu protiv Rada i 17. mart ove godine, jer je jubilarni, 100. put predvodio Crvenu zvezdu kao trener.

Pobeda, ovaj put rezultatom 3:0, svakako je bitna, ali predstavlja mnogo više od nova tri boda u Superligi. Milojevićevi izabranici nastavili su na Banjici borbu za duplu krunu i svom šefu podarili trijumf za jubilej.

Pročitajte još:

Kada se vratimo gotovo dve godine unazad, taj 29. jun 2017. ostaće zlatnim slovima upisan klupskoj istoriji, dok će ga fenomenalni stručnjak zauvek pamtiti. Tada je počela nova crveno-bela era usled prve utakmice Vladana Milojevića na klupi Zvezde.

Ekipa sa Malte pobeđena je rezultatom 3:0 na startu kvalifikacija za Ligu Evrope, što je bila najava čudesnog perioda u taboru kluba sa Marakane.

Bilo je mnogo lepih trenutaka za prepričavanje, kao i uspeha koji su Crvenu zvezdu vratili tamo gde i pripada - među najveće evropske klubove. Milojević je sa crveno-belima osvojio titulu prvaka Srbije, igrao Ligu Evrope, izborio evropsko proleće i prethodne jeseni uveo ekipu u grupnu fazu Lige šampiona.

Sve su to bili istorijski momenti zbog kojih je, između ostalih, Milojević ušao u srca svih zvezdaša i zbog kojih ga navijači obožavaju.

Zvezdan Terzić

Alo! V. Zogović

Zvezdan Terzić, Foto: Alo! V. Zogović

- Vladan Milojević je prohodao u Crvenoj zvezdi. Igrao je za mlađe selekcije i prvi tim. Počeo je kao trener u mlađim selekcijama i sa juniorima je osvojio ligu. Stvorio je čitav niz mladih igrača koji imaju veliku ulogu u evropskim klubovima - rekao je Zvezdan Terzić, generalni direktor, 5. juna 2017. prilikom predstavljanja Milojevića i tada novog sportskog direktora Mitra Mrkele.

Na ukupno pomenutih 100 utakmica, Zvezdin Klark Kent, kako ga su ga zvezdaši prozvali zbog neverovatnih rezultata, ostvario je 73 pobede, 19 remija i svega osam poraza. Za to vreme postignuto je 220 golova uz samo 67 primljenih, a na čak 54 susreta naša mreža je mirovala.

Vladan Milojević

Alo! / M. Metlaš

Vladan Milojević, Foto: Alo! / M. Metlaš

- Za svakog igrača je san da igra u Crvenoj zvezdi, a za trenera san da radi u Crvenoj zvezdi. Nisam mogao da odbijem poziv. Kad vas Zvezda pozove, želite da ostavite neki trag. Nećete od mene čuti velika obećanja, a Zvezda mora uvek da ima velike ciljeve. Verujem u rad i disciplinu, a ostavljam drugima da pričaju o meni. Mnogo volim da treniram, da radim, fudbal je moj život i daću sve od sebe da probamo da ispunimo ciljeve koji su zacrtani - poručio je Milojević prilikom dolaska na Zvezdinu klupu.

Sada, kada drugu sezonu privodi kraju, jasno je koliko su njegove reči bile značajne, jer je trener koji neprekidno živi fudbal i potpuno mu je predan, a onda ni uspesi ne mogu da izostanu.