Milan Borjan
Alo!/Marko Metlaš
Milan Borjan

Alo!/Marko Metlaš

Milan Borjan, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Bog je bio na strani Crvene zvezde tokom drame u Kopenhagenu, posle koje je Crvena zvezda izborila plasman u plej-of Lige šampiona. Nakon prvog meča sa švajcarskim timom Jang bojs (2:2), junak trijumfa u Danskoj i remija u Bernu, golman crveno-belih Milan Borjan, skromno poručuje da je u revanšu sa Švajcarcima na „Marakani“ (utorak, 21) sve u božjim rukama.

LIGA ŠAMPIONA plej-of, revanši

Utorak, 27. avgust

Crvena zvezda - Jang bojs    21 (2:2)

Krasnodar-Olimpijakos         21 (0:4)

Rozenborg - Dinamo Zagreb 21 (0:2)

Sreda, 28. avgust

Ajaks-APOEL                       21 (0:0)

Briž-LASK                           21 (1:0)

Slavija Prag - Kluž               21 (1:0)

*U zagradi su rezultati prvih mečeva

Mada, ruku na srce, srpski šampion je tu gde jeste umnogome zahvaljujući njegovim bravurama na golu.

- Uvek se zahvalim bogu kada sačuvam mrežu, pobožan sam, verujem da je uz nas. Mislim da će s nama biti i na „Marakani“ sledećeg utorka. Ne bih da prognoziram rezultat, ne volim to, ali verujem u saigrače, stručni štab, a siguran da ćemo se dobro pripremiti i analizirati protivnika - rekao je Borjan.

Srbin iz Knina priželjkuje da u revanšu u Beogradu ne dođe do penala.

- Ne daj bože da dođe do penala, ali ako budu, sve je u njegovim rukama. Nadam se da neće doći do toga. Ako se pak dogodi, Boaći će mi sigurno pročitati molitvu kao u Kopenhagenu. Ne razmišljam o penalima, mi to treba da rešimo za 90 minuta, mislim da to možemo - dodaje popularni Boki.

Milan Borjan i Ričmond Boaći

EPA/Anders Kjaerbye

Milan Borjan i Ričmond Boaći, Foto: EPA/Anders Kjaerbye

Stadion je mali za sve „delije“

Revanš četvrtog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Crvene zvezde i Jang bojs na programu je u utorak od 21 sat na najvećem srpskom stadionu.

- Kada bi stadion imao kapacitet od 150.000 mesta, mislim da bi ga naši navijači popunili. Biće velika navala za karte, nema sumnje. Navijači su definitivno naš 12. igrač, što pokazuju i kada igramo u Beogradu, i kada igramo u gostima. Svi na stadion! - naglašava Milan Borjan.

Reprezentativac Kanade je u Bernu ponovo bio na visini zadatka.

- Dobro sam branio, ali moram istaći da je ceo tim igrao dobro. Pozitivan rezultat je zasluga cele ekipe. Momci su se borili, izginuli na terenu posle vođstva domaćina. U nastavku smo poveli, imali prilike za još neki gol, ali rezultat je dobar. Sada se selimo na „Marakanu“, da pred našim navijačima uđemo u Ligu šampiona - priželjkuje čuvar mreže srpskog šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO

Švajcarska koza za ALO! prognozirala ishod meča Jang Bojs - Crvena zvezda