Ljubinko Drulović
Profimedia.rs
Vladan Milojević

Marko Metlaš

Vladan Milojević, Foto: Marko Metlaš

Šta ova dva stručnjaka donose beogradskim večitim rivalima, za „Alo!“ analizira bivši selektor Srbije i nekadašnji reprezentativac Ljubinko Drulović.

- Obojica su odlične opcije. Dobro ih poznajem i verujem da će uneti dobre stvari u naš fudbal. Dobro je za našu ligu što su se dva trenera vratila iz inostranstva. Biće to za njih izazov, ali i veliko zadovoljstvo, jer će voditi dva naša najveća kluba. Ipak, jedan se na kraju sezone neće radovati - rekao je Drulović za „Alo!“ .

Milojević: Forsiraćemo našu decu!

Bivši igrač i trener mlađih kategorija Zvezde predstavljen je kao novi šef stručnog štaba na Stadionu „Rajko Mitić”.

- Moji igrački koraci su bili u omladinskoj školi Crvene zvezde i prvi moji koraci kao trenera bili su u Zvezdi. Ponosan sam na tu titulu u omladincima. Za trenera je san da bude trener Crvene zvezde. Nisam mogao da odbijem posao, jer kada Zvezda pozove, želite da ostavite neki trag. Od mene nećete čuti velika obećanja, a Zvezda treba da ima najviše ciljeve. Našoj deci treba dati šansu. Sigurno da ćemo ih forsirati, ali oni to treba i da zasluže. Da ne dođe do kontraprodukta. Što se tiče stranaca i ostalih igrača, nisam od onih koji dele na stare i mlade. Delim ih na dobre i loše - najavio je Milojević.

 Nekadašnje krilo reprezentacije, koji je sa Đukićem bezbroj puta igrao u nacionalnom timu, prednost u sledećoj sezoni daje eks-saigraču.

Đukić: Ciljam Ligu šampiona!

Novi trener Partizana Miroslav Đukić ima jasan cilj.

- Nisam došao da izmislim nešto, već da ispunim ciljeve. Partizan je najveći i moramo da ispunimo sve zahteve navijača, osvajamo titule. Napad na Ligu šampiona je naša obaveza. Partizan je svetinja. Nisam Miroslav Đukić, već Miroslav Đukić trener Partizana, i moram da se ponašam u skladu sa tim. Sami obaramo rejting našoj ligi. Dosta živimo od prodaje mladih igrača i mi sami blatimo našu ligu, umesto da im dajemo više na važnosti i da igračima damo prostor. Ne bih znao sada da nabrojim 20 igrača iz Superlige, provlače se funkcioneri. Ako me pitate koga bih od pojačanja, Mesi ne bi bio loš, Kristijano Ronaldo isto tako - kroz smeh je objasnio Miroslav Đukić.

- Partizan ima stabilniji tim od Zvezde, pa će i Đukiću biti lakše da radi. Vraća se u svoju kuću, gde je bio pre deset godina. Sećam se da su tada crno-beli igrali lep i atraktivan fudbal. I sada to očekujem. Ipak, sada su zahtevi malo veći, jer se traži i uspeh u Evropi. Za Partizan bi bio veliki rezultat kada bi uspeo da se plasira u grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evrope.

Sa druge strane, Drulović o radu Milojevića može da svedoči na osnovu onoga što je mladi stručnjak pokazao u Čukaričkom.

- Tim sa Banovog brda je tada igrao najbolji fudbal u Srbiji. Dobro poznaje Zvezdu i srpsku ligu, što mu je veliki plus pred nastavak sezone. Kada je vodio „brđane”, insistirao je na agresivnom i napadačkom fudbalu. Zna da radi sa mladim igračima, pa je u Čukaričkom promovisao veliki broj klinaca - braću Srnić, Stojkovića, Stoiljkovića... Ta praksa će biti nastavljena i ove sezone, jer u Zvezdi insistiraju na što većem broju mladih igrača u prvom timu. Tu su Adžić, Račić, braća Ilić. Biće mu teže nego Đukiću jer crveno-beli nemaju jasno definisan igrački kadar - zaključio je Ljubinko Drulović.

Miroslav Đukić

M. Metlaš

Miroslav Đukić, Foto: M. Metlaš