Vladan Milojević
Alo Marko Metlas
Veljko Birmančević

RAS Foto: Marko Metlas

Veljko Birmančević, Foto: RAS Foto: Marko Metlas

Nekadašnje Partizanovo čudo od deteta Veljko Birmančević, sada fudbaler Čukaričkog, mogao bi ove zime da se preseli na Marakanu. Čelnici Crvene zvezde već su razgovarali s gazdom „brđana“ Draganom Galetom Obradovićem i ponudili 500.000 evra za brzonogo krilo i procente od dalje prodaje. Mladi fudbaler bi rado zadužio crveno-beli dres, ali će konačnu odluku doneti Čukarički, s kojim ima ugovor do juna 2022. godine.

Veljko Birmančević igra kao levo krilo, prošao je omladinsku školu Partizana, u koji je stigao kao klinac iz Šapca 2010. godine iz škole fudbala „Dušan Ćele Vilotić“. Ima 21 godinu i u Crvenoj zvezdi ga vide kao novog Nemanju Radonjića, koji je takođe imao isti razvojni put. Baš kao i Nemanja Radonjić, mladi Veljko Birmančević je navijač Crvene zvezde, a fotografije sa severa i sa Marakane šeruje po društvenim mrežama.

Veljko Birmančević

foto Vladimir Markovic

Veljko Birmančević, Foto: foto Vladimir Markovic

Prvi koji je u Partizanu video talenat Veljka Birmančevića bio je Ivan Tomić, koji ga je 2016. priključio prvom timu. Međutim, posle odlaska Tomića, svi treneri u Humskoj slali su Birmančevića na pozajmice, prvo u Rad, pa u Čukarički.

Čim mu je istekla ugovorna obaveza s crno-belima, Čukarički je ovog leta ekspresno potpisao s njim, svestan da u svojim redovima, i to za džabe, dobija pravu zlatnu koku. Mladi Veljko Brimančević ima brutalnu statistiku ove sezone u Superligi. Na 21 utakmici postigao je dva gola i upisao šest asistencija, a sa 157 uspešnih driblinga u 17 prvenstvenih utakmica je najuspešniji igrač Superlige u ovoj statističkoj kategoriji. Standardni je mladi reprezentativac Srbije.