Sadio Mane
AP
Sadio Mane

EPA/Fernando Veludo

Sadio Mane, Foto: EPA/Fernando Veludo

* Osvojio je Ligu šampiona sa Liverpulom ove sezone

* Igrao je sa Dušanom Tadićem u Sautemptonu

* Bio je na korak do osvajanja i afričkog kupa nacija sa Senegalom

Fudbaler Liverpula i reprezentativac Senegala ima iza sebe najuspešniju sezonu u svojoj karijeri. Posle osvajanja najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja, sa Senegalom je stigao u samu završnicu afričkog kupa nacija, gde su poraženi od Alžira sa 1:0.

Devetog avgusta kreće nova sezona u Premijer lige, a cilj "Reds" je svima jasan, da osvoje prvu titulu u tom takmičenju od kad je promenio naziv.

Njegov fudbalski početak nije bio lak, a članovi njegove porodice su se protivili da on bude fudbaler:

"Rođen sam na selu u veoma religioznoj porodici. Moj otac je bio hodža i nije želio da igram fudbal. Ali fudbal je bio moja strast.
Nekada nisam išao u školu samo da bih ostao i igrao fudbal. Naravno da sam za to redovno dobijao batine. Kada sam imao 15 godina potajno sam otišao u Dakar na probu. Niko nije znao. Kada sam tamo došao ismijavali su me jer sam iz siromašne porodice i zbog odjeće koju sam nosio" - otkrio je Mane koji je potom podelio priču kad je došao na svoj prvi trening:

"Nikada neću zaboraviti taj dan. Neki stariji čovjek me pogledao smrknuto kao da je hteo reći da ja tu ne pripadam. Pogledao je u moje patike koje su bile iznosane i poderane i rekao: 'To su tvoje patike? Kako misliš u tome da igraš? Pogledaj kakav ti je šorc!' Ali ja sam imao samo jedan cilj. Pokazati šta znam i postati profesionalni fudbaler.  Kada sam počeo da igram na licu mu se mogla pročitati neverica i čuđenje. Prišao mi je i rekao: 'Biram tebe! Odmah te biram! Ti ćeš igrati u mom timu!' Preživio sam svašta dok sam došao ovde, ali uvek sam imao samo jedan san - igrati fudbal!" - rekao je Mane.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Nenad Lalatović ne može da obuzda pogled!