Dejan Stanković
Marko Metlaš
Dejan Stanković

Marko Metlaš

Dejan Stanković, Foto: Marko Metlaš

Ekipa Crvene zvezde će, kao i lane, formu za prolećne izazove brusiti u Turskoj. Poznato letovalište u Beleku, kraj Antalije, ponovo će biti baza crveno-belih. Izabranici Dejana Stankovića će tamo odigrati četiri utakmice, kako bi što spremniji dočekali nastavak Superlige, ali i dočekao februarski dvomeč protiv Milana u šesnaestini finala Lige Evrope.

Stanković i njegovi fudbaleri u Tursku putuju 19. januara, a prvi protivnik tamo biće im poljski Šljonsk, tri dana po dolasku. Tim iz Vroclava se posle 14 kola nalazi na četvrtom mestu u prvenstvu, sa šest bodova manje od vodeće Legije. Naredni rival biće im UFA, pretposlednji klub ruske Premijer lige, za koji na pozajmici iz zagrebačkog Dinama nastupa nekadašnji napadač Radničkog iz Kragujevca i OFK Beograda, Komnen Andrić. Ta provera zakazana je za 25. januar.

Tri dana kasnije crveno-beli će igrati sa Mariborom, vodećim u slovenačkom prvenstvu, koji sa klupe predvodi nekadašnji as Juventusa i reprezentativac Italije, Maruo Kamoranezi. Generalna provera zakazana je sa učesnikom Lige šampiona, Šahtjorom iz Donjecka, koji se kao trećeplasirani u konkurenciji Real Madrida, Borusije Menhengladbah i Intera preselio u Ligu Evrope, u kojoj će se za osminu finala boriti protiv Makabija iz Tel Aviva.

PROČITAJTE JOŠ: