Veljko Nikolić
FK Crvena zvezda
Veljko Nikolić

FK Crvena zvezda

Veljko Nikolić, Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Novi Pazar na prolećnoj premijeri 3:1, a ono što navijače crveno-belih pored odlične igre može da raduje jeste da činjenica da su prvotimci prema statističkim parametrima bili veoma uspešni u pas igri.

Šef stručnog štaba Dejan Stanković imao je dosta razloga za zadovoljstvo posle odigrane prve utakmice u nastavku sezone, a jedan od njih je izuzetno veliki broj tačnih dodavanja, čak 84 procenta. Na distanci do deset metara fudbaleri Zvezde imali su 79 procenata preciznih kratkih dodavanja. Što se tiče dodavanja upućenih na dužini od deset do 40 i preko 40 metara fudbaleri Zvezde su bili uspešni čak 84 i 79 posto. Dodavanja iz „otvorene igre“, takođe su bila uspešna, čemu svedoči podatak o 82 procenta preciznih pasova.

Naročito se istakao mladi vezni igrač Veljko Nikolić koji je bio fudbaler sa najuspešnijim indeksom tačnih dodavanja, ako izuzmemo golmana Borjana i defanzivce. Ukupno 33 od 39 dodavanja Nikolić je precizno uputio prema svojim saigračima, što predstavlja čak 85 posto uspešnosti. Impresivan je podatak da je od toga čak 16 tačnih dodavanja bilo u napred. Nije gubio loptu ni u dribliznima, već je i tu bio uspešan sa dva od dva uspešna prodora.

Prema načinu na koji se kretao i podatku da je 28 puta uspešno prihvatio loptu prilikom dodavanja koja su upućena ka njemu, može se reći da je Nikolić bio spona odbrane i napada našeg tima. Posebno se istakao Nikolić kod drugog gola, kad je presekao loptu i započeo kontranapad iz kog je Pavkov postigao gol.

PROČITAJTE JOŠ: