FK Crvena zvezda, Crvena zvezda, El Fardu Ben, Miloš Degenek
Alo/Marko Metlaš
FK Crvena zvezda, Crvena zvezda, El Fardu Ben, Miloš Degenek

Alo/Marko Metlaš

FK Crvena zvezda, Crvena zvezda, El Fardu Ben, Miloš Degenek, Foto: Alo/Marko Metlaš

Novi šampiona Srbije je već počeo, dok su Rumuni tek večeras završili prošlogodišnji šampionat. Razlog za to je igranje svih previđenih utakmica, za razliku od Srbije u kojoj se nije igralo sedam kola plej-ofa. Kluž je pobedom u gostima protiv Krajove 3:1 stigao do treće uzastopne titule, a šestog naslova ukupno. Kluž je tako postao potencijalno jedan od najtežih rivala Crvenoj zvezdi u žrebu za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pogotovo ukoliko se desi da rumunski klub dobije domaćinstvo. 

Kluž je inače osvojio titulu u najluđem kraju jednog šampionata u istoriji. Svega nekoliko časova pre utakmice izvršeno je anonimno glasanje Izvršnog odbora FS Rumunije gde je doneta odluka da će se šampion dobiti na produžetke ili penale da je kojim slučajem posle 90 minuta bio nerešen rezultat.

Kluž je imao dva boda više od Krajove koja je iza sebe, s druge strane, imala neodigranu utakmicu sa Astrom zbog situacije sa korona virusom. Zbog toga je i doneta odluka bez presedana koja je i te kako šokirala svetsku javnost. Podsetimo, Krajova i Astra ne mogu da igraju u narednom terminu, jer po pravilima UEFA za ovu sezonu šampion mora da bude poznat do 3. avgusta u ponoć. Krajova je povela, bila na putu ka svom petom peharu - prvom još od 1991. godine, ali je Kluž preokrenuo i obezbedio plasman u prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. 

PROČITAJTE JOŠ: