El Fardu Ben
Crvena zvezda
El Fardu Ben

Crvena zvezda

El Fardu Ben, Foto: Crvena zvezda

Euforija povodom 162. okršaja večitih rivala uveliko drma Srbiju. Ushićenje je na vrhuncu i među fudbalerima Crvene zvezde, koji najveći podstrek i motivaciju za trijumfom u nedelju dobijaju od Milana Borjana i Marka Gobeljića, otkrio je za „Alo!” njihov saigrač El Fardu Ben.

Srpski šampion će pred svojim navijačima imati veliki imperativ pobede, pošto su crno-beli  u prethodnom derbiju bili puno bolji i zasluženo slavili rezultatom 2:0.

Šutiraću penal

Ben se u Crvenoj zvezdi pokazao kao odličan izvođač najstrože kazne.

- Ne predstavlja mi problem da preuzmem odgovornost. Ako se dogodi da sudija svira penal za nas, a trener bude tražio da ja šutiram, uradiću to najbolje što umem - kaže Afrikanac.

- Milan Borjan i Marko Gobeljić su najglasniji pred derbi. Najviše nas oni lože. Vole da pobede u svakoj utakmici, a posebno u derbiju. Govore nam da ostanemo fokusirani, bodre ekipu i daju nam posebnu energiju - kaže Ben.

Reprezentativac Komorskih Ostrva bio je strelac za Crvenu zvezdu u poslednje dve prvenstvene utakmice.

- Nadam se da ću nastaviti seriju. Svi žele da postignu pogodak protiv Partizana. Daću sve od sebe da dam gol i pomognem svom timu da pobedi. Već sam bio strelac u derbiju, znam taj osećaj. Volim velike utakmice na kojima postoji pritisak. Zbog toga sam i došao u Zvezdu. Puna „Marakana“ izgleda sjajno i lepo je igrati u takvom ambijentu. Mnogo bi mi značilo da postignem gol u nedelju. Od kako sam došao u Zvezdu izgubio sam samo jednom od Partizana. Mnogo sam se iznervirao posle neuspeha u finalu kupa i ne želim da mi se to ponovo dogodi, a trijumfom u nedelju bi se osvetili za taj poraz - dodaje napadač crveno-belih.

Saigrači, čuvajte Sadika jer želim „Zlatnu kopačku”

Zvezdin napadač deli prvo mesto liste strelaca u Superligi sa centarforom Partizana Umarom Sadikom, Nikolom Petkovićem iz Javora i TSC-ovim Nenadom Lukićem sa postignutih 11 golova.

- Nadam se da ću osvojiti „Zlatnu kopačku”. Otkako sam došao, postigao sam mnogo golova, što je moj posao. Znam da mi je Sadik konkurent, ali pričaću sa mojim saigračima iz odbrane i zamoliti ih da ga spreče da postigne gol - rekao je Ben.

Bivši fudbaler Olimpijakosa kaže da pred bitne utakmice ima određene rituale kojih se strogo pridržava.

- Pre važnih utakmica trudim se da ostanem fokusiran. Slušam muziku i odradim zagrevanje u svlačionici na neki svoj način, zbog čega na teren uvek izađem spreman. Najviše slušam francuski rep, ta vrsta muzike me motiviše i čini da budem ljut na terenu - zaključio je Mohamed el Fardu Ben.