Zlatan Ibrahimović (Milan)
AP/Andrea Bressanutti
Zlatan Ibrahimović (Milan)

AP/Andrea Bressanutti

Zlatan Ibrahimović (Milan), Foto: AP/Andrea Bressanutti

Zlatan se preporodio dolaskom u Milano, ali preporodio je i Milan.

Tim iz grada mode je prvi u Seriji A, a Ibrakadabra, kako ga zovu, na sedam mečeva u sezoni postigao je osam golova i imao dve asistencije.

Na četiri meča Serije A dao je sedam golova, a i danas protiv Udinezea u gostima imao je šou, u pobedi 2:1 postigao je gol makazicama u 83. minutu vredan tri boda. Naravno, dodao je i asistenciju Kesiju za vodeći gol.

Stadion Dačija arena (nekada Friuli) bio jedan od retkih u Italiji na kojima Zlatan nije dao gol.

- Dobar gol, ali najvažnije je da smo pobedili i da je vredeo tri boda. Pokazali smo da se držimo zajedno i kada ne ide. Svi smo veslali u istom ritmu. Bitno je da smo doneli tri boda kući - rekao je Ibra. 

Od kako se zimus vratio u Milan postigao je 23 gola.

- Malo je to... Promašio sam neke penale i šanse koje je trebalo da dam. Tek se zagrevam. Pre nekoliko meseci su govorili da propadne svako ko se vrati u Milan pa da i mene čeka isto. Ali ja imam pravi mentalitet i nikad nisam izgubio strast. Nadmašio sam Ibrahimovića iz 2012. koji je bio star. Sada sam mlad. Imam 39 godina ali ne razmišljam o tome. To je samo broj.

Švedski veteran se sjajno uklopio sa Milanovom ekipom - najmlađom u Seriji A.

- Ja ću prihvatiti pritisak na sebe. Oni ne treba da ga osećaju. Teški periodi naiđu svakom timu tokom sezone. Ovi momci su me podmladili. Mentalitet nam je dobar jer ekipa veruje u ono što radi. Trener Pioli ima veoma mlad tim, a mojom krivicom je prosek godina nešto veći.  Ne smemo da se zadovoljavamo urađenim. Ova ekipa zna kako da pati i zna da će naići momenti krize koje treba da prevaziđemo. U tim momentima će moja odgovornost biti da ih povedem i popravim situaciju. Ja sam lider i moram da ih vodim u teškim trenucima. A u dobrim momentima ću morati da ih podsećam da nikada ne budu zadovoljni. Do sada smo dobri, ali još ništa nismo osvojili. Ako nastavimo da pobeđujemo, momci će shvatiti koliko je to dobar osećaj.

Da li Milanovi navijači imaju osnova da sanjaju o Skudetu?

- Ne. Da sam Milanov navijač, bilo bi mi žao što nisam na tribinama. Stvarno mi je žao što nema navijača i nadam se da će se sve vrlo brzo vratiti u normalu. Navijači zaslužuju da nas vide uživo, pre mog dolaska nisu mogli da vide ovo što sada mogu. Ne smemo da se zadovoljavamo, moramo da budemo sve gladniji i gladniji. Hajde da ne pričamo o skudetu, hajde da pričamo o svakoj sledećoj utakmici. Svaki meč je za nas finale.

Da li ćete produžiti ugovor sa Milanom (ističe na kraju sezone)?

- Ako nastavim ovako, reći ću Paolu Maldiniju: "Ako me ne potpišeš na još godinu dana, onda neću više ni da igram". Kada sam došao pre šest meseci, Milan je želeo da mi ponudi duži ugovor ali ja sam tražio da bude samo na pola godine. Na kraju sezone ćemo videti kako stoje stvari i kako se osećam. Ne želim da budem teret Milanu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROČITAJTE JOŠ: