Nikola Žigić
Alo/Marko Metlaš
Nikola Žigić

Alo/Marko Metlaš

Nikola Žigić, Foto: Alo/Marko Metlaš

Dugogodišni reprezentativac Srbije i ljubimac navijača Crvene zvezde, Nikola Žigić, jedan od onih koji je već dugo u sistemu Fudbalskog saveza Srbije. Posle dugogoddišnjeg staža u državnom timu, sad je član stručnog štaba A reprezentacije!
Žigić je odlučio da se oglasi posle kritika koje su sa različitih strana usledile na račun Saveza, igrača, selektora i predsednika.

- Od 2004. godine bio sam reprezentativac, igrao za državni tim maltene osam godina. Prošao sam mnogo toga… Onda sam se nedavno vratio da radim u stručnom štabu A tima što je za mene bila posebna čast i privilegija. Kao neko ko je dugo tu odgovorno tvrdim da se Savez uvek trudio da igrači imaju fantastične uslove. Zna se kako se biraju članovi rukovodstva, selektor i svi ostali. Postoje pravila i procedure koje se moraju ispoštovati, ja nemam nikakvu sumnju da su svi radili dobar posao, i da promene nisu potrebne. Kontinuitet je važan faktor. Sigurno da nikome nije bilo svejedno zbog poraza i neuspeha. Jednostavno, mora se krenuti dalje - rekao je Žigić za Telegraf.

Posebno se osvrnuo i na poraz od Škotske.

- Jedan od najtežih trenutaka u mojoj sportskoj karijeri. Ali to je tako u fudbalu. Jedanaesterci su rulet u kojima su ovog puta Škoti imali više sreće. Posle utakmice dugo nismo mogli da verujemo da smo ipak izgubili. Ali i to je sport. Kao što prihvatamo pobede i uspehe, tako moramo da budemo jaki i u situacijama kad je najteže.

PROČITAJTE JOŠ: