Zinedin Zidan
EPA/JuanJo Martinez
Zinedin Zidan

EPA/JuanJo Martinez

Zinedin Zidan, Foto: EPA/JuanJo Martinez

Težak udarac za Real, u najgorem mogućem trenutku. Francuski štoper Rafael Varan zaražen je koronavirusom. "Kraljevski klub" tako ima dodatnih problema na poziciji defanzivca, pred večerašnji meč protiv Reala i "El Klasiko" koji se igra u subotu.

Trka za titulu u španskom prvenstvu se sve više zahuktava, pošto su Barselona i Real smanjili razliku u odnosu na Atletiko na samo jedan, odnosno tri boda. Real će u meč protiv Barselone ući znatno oslabljen, pogotovo u odbrani, pošto neće moći da računa na kapitena Serhija Ramosa, ali ni njegovog partnera na mestu štopera Rafaela Varana.

Kako mu je ostalo sve manje izbora, očigledno je da će se Zidan opredeliti za Edera Militaa i Naća za štoperski tandem u El Klasiku, ali postoji opcija da francuski stručnjak na teren pošalje istu defanzivnu liniju kao na meču sa Eibarom. Real je u tom susretu slavio sa 2:0, a "kraljevski klub" nastupao je u formaciji sa tri štopera, gde se pomenutoj dvojici pridružio Mendi, dok su kao bekovi igrali Marselo na levoj i Vaskez na desnoj strani.

Dobra vest za Zidana je ta što su se trenažnom procesu priključili Eden Azar i Federiko Valverde, koji će mu biti na raspolaganju za meč u subotu. Barselona sa druge strane sigurno neće moći da računa na Roberta, Kutinja iFatija, dok je pod znakom pitanja nastup Pikea.