Ženska reprezentacija
FSS
Ženska reprezentacija

FSS

Ženska reprezentacija, Foto: FSS

Pobeda kojoj se ne gleda u zube, pobeda koja našu najbolju žensku reprezentaciju ostavlja u igri za plasman na Prvenstvo Evrope. Srbija je slavila posle preokreta protiv Kazahstana -4:1 (0:1) u meču u kome su naše devojke pokazale karakter i onda kada je to bilo najvažnije pokazale kvalitet.

Upravo je on presudio posle nešto slabijeg izdanja u prvom poluvremenu i mora se priznati, iznenađujućeg vođstva gostujuće selekcije. U nastavku su stvari došle na svoje mesto i izabranice selektora Predraga Grozdanovića, preko Miljane Ivanović,Tijane Filipović , Nevene Damjanović i Mine Čavić uspele su da preokrenu rezultat i ostvare važnu i ubedljivu pobedu.

Naše devojke tako su se našle na tri boda do pozicije broj dva u grupi koja vodi na Euro 2021. Istina, naša selekcija ima i dva meča više od Francuske i Austrije, ali su ovom pobedom ostale u igri za šampionat Starog kontinenta.

Ženska reprezentacija

FSS

Ženska reprezentacija, Foto: FSS

STRELCI: 0:1 Kirgizbaeva 32, 1:1 Ivanović 60, 2:1 Filipović 72, 3:1 Damjanović 89, 4:1 M.Čavić 90+3. Stadion: SC FSS u Staroj Pazovi. Sudija: Kristina Tandafir (Rumunija).

SRBIJA: Kostić, Vlajnić, Slović, Damjanović, Frajtović (od 46. Oršoja), Stefanović, Pavlović (od 71. Stanković), Matić (od 46. Ivanović), Filipović, Blagojević (od 86. M.Čavić), Mijatović (od 90. E.Petrović). Selektor Predrag Grozdanović

KAZAHSTAN: Železnjak, Perme, Kozahmet, Abiševa, Burova (od 29. Demidova), Turlibekova, Vidanova (od 73. Nuruševa), Karibajeva (od 86. Sadikova), Žumabakizi, Kirgizbaeva, Vlasova.

PROČITAJTE JOŠ: