Novi napadač crno-belih: Nikola Đurđić
FK Partizan
Novi napadač crno-belih: Nikola Đurđić

FK Partizan

Novi napadač crno-belih: Nikola Đurđić, Foto: FK Partizan

Iako su mediji najpre najavljivali, a potom demantovali njegov dolazak u Humsku, napadač sa bogatim inostranim iskustvom istakao je na promociji da nijednog trenutka njegov dolazak u Partizan nije dovođen u pitanje.

- Prethodnih mesec dana je bilo stresno, ali drago mi je što se sve završilo. Svako ko me poznaje zna da sam navijač Partizana i da finansijski faktor nije bio presudan. Moja želja je bila da dođem, jedva čekam da upoznam saigrače i sa njima odradim prvi trening. Da krenemo da radimo. Nadam se da ćemo napraviti dobre stvari za Partizan - rekao je Đurđić na promciji.

Iskusni golgeter koji je tokom karijere nastupao za Helsinborg, Grojter Firt, Malme, Fortunu iz Dizeldorfa i Augzburg, objasnio je zašto je izabrao broj 40, kao i to da nije hteo desetku koja mu je do sada bila malerozna.

- Kad sam došao u Nemačku, izabrao sam upravo taj broj. Doneo mi je sreću, jer sam sam dao šest golova na prvih 14 utakmica i igrao najbolji fudbal u karijeri. "Desetku" nisam hteo, jer me za nju vežu loše uspomene, povredio sam se i dugo pauzirao. Bila je ukleta za mene. Mada, brojevi nemaju veliki značaj. Nisam sujeveran, druge stvari odlučuju kakav si na terenu - kaže Đurđić.

Njegov novi klub pokušaće da se domogne grupne faze Lige Evrope, a bivđi reprezentativac Srbije koji je oblačio nacionalni dres u eri Siniše Mihajlovića kao selektora, istakao je da je konkurencija žestoka i da ne može ništa sa sigurnošću da tvrdi.

- Nezahvalno je obećavati. Pogledajte koje reprezentacije dominiraju na EP. Šta onda da pričamo o klubovima. Svaki iole stabilniji može da dovede dobre igrače. Opet, osećamo dužnost prema navijačima, da u Evropi pokažemo zube i makar ponovimo uspeh od prošle sezone, kad je Partizan igrao grupnu fazu - zaključio je Đurđić.