LEGENDA DINAMA PRIZNALA! Zdravko Mamić za Alo! : Voleo bih da upoznam Vučića!

Već šest meseci Zdravko Mamić je neuhvatljiv za hrvatsko pravosuđe koje ga je prvostepenom presudom osudilo na šest i po godina zatvora, uz obrazloženje da je navodno izvlačio novac iz Fudbalskog kluba sa „Maksimira“ i da je utajio porez.

Zdravko Mamić
Zdravko Mamić, Foto: Alo! / M. Metlaš

Tvorac moćnog Dinama i reprezentacije Hrvatske, koja je 2018. postala vicešampion sveta, i dalje se nalazi u izbeglištvu - u Bosni i Hercegovini, gde strpljivo čeka svoju pravdu. Iz Međugorja uporno ponavlja da se protiv njega u domovini vodi „politički proces“.


U ekskluzivnom razgovoru za „Alo!“, Mamić se ovog puta dotakao stanja u našem fudbalu i tom prilikom izneo niz komplimenata na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

EKSKLUZIVNO Mamić za Alo!: PODZEMLJE JE UDARILO na Crvenu zvezdu!

- Na sav posao i obaveze koje ima, primećujem da Aleksandar Vučić veliku pažnju poklanja i sportu. A to što predsednik države voli sport čudesno je bitno za jednu zemlju. Za sportiste je to najvažnije.

Zbog čega?

- Dozvolićete, sportisti su često glupi jer dozvoljavaju da se stvari odvijaju mimo njih. U svakom narodu na svetu najviše ima baš sportista. Tu spadaju oni koji igraju, oni koji se rekreiraju, to su veterani, ali i navijači, koji te sportiste prate i bodre. Oni bi trebalo da biraju sebi predsednika, lidera koji je sklon sportu. Da bi i njima bilo bolje. Da dobiju dobar zakon o sportu, organizovanu pomoć da sport može da opstane, da funkcioniše. Vidite da se uvek u borbi za vlast, po pravilu, pojave vojni, kulturni, finansijski, trgovački lobi, a uvek im u toj borbi posluže sportisti, koji ne znaju da se organizuju.

NE JE*E ŽIVU SILU Mamića juri hrvatska policija, a on LUMPUJE uz Halida Bešlića! (VIDEO)

Otkud tolike simpatije prema predsedniku Srbije?

- Znam da je Vučić u nekoliko službenih poseta sa hrvatskim delegacijama ili pojedincima u Zagrebu i Vukovaru pitao za mene i hvalio moj rad. To mi je veliki kompliment. On je poznati navijač Crvene zvezde i očigledno se razume dosta u fudbal.

Da li ste imali priliku da negde sretnete predsednika Vučića?

- Nažalost, nisam, ali bih voleo da ga upoznam!

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Izgradnja stadiona je najisplativiji posao na kugli zemaljskoj

Iako kaže da mu je politika došla glave, Mamić smatra da sportisti ne mogu bez političara.

- Klubovi bez pomoći države, recimo, ne mogu da naprave infrastrukturu. Šta je problem za državu Srbiju ili Hrvatsku da sagradi 20 terena sa tribinama od po pet do deset hiljada gledalaca? Pa, to je najisplativiji posao na kugli zemaljskoj! To radi ozbiljan i normalan političar. Samo narod koji je srećan i koji je zdrav može da bude i produktivan. Ne može depresivan, pregojazan narod, koji boluje od raznih bolesti, da ide napred. A sport je za to najbolje rešenje - tvrdi Zdravko Mamić.

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi