Filip Stojković, Crvena zvezda 2017/18.
Marko Metlaš
Filip Stojković, Crvena zvezda 2017/18.

Marko Metlaš

Filip Stojković, Crvena zvezda 2017/18., Foto: Marko Metlaš

Testovi na korona virus pred početak priprema bečkog prvoligaša Rapida otkrili su da je jedan igrač zaražen korona virusom, zbog čega je odložen početak treninga. Ime zaraženog nije saopšteno, ali klub ističe da su inficirani i drugi ne pokazuju nikakve simptome.

Igrač, kao i svi koji su bili sa njim u kontaktu su upućeni u samoizolaciju. Uprava kluba je s tim u vezi u stalnom kontaktu sa nadležnim zdravstvenim vlastima i Bundesligom.

Zbog ovog slučaja i daljeg testiranja igrača i stručnog štaba Rapid je otkazao termin za medije povodom početka treninga.

O daljem programu priprema, kao i predviđenom kampu biće interno razgovarano. Igrač Rapida je drugi poznati slučaj zaraze u najvišem rangu takmičenja u Austriji. Početkom meseca je jedan igrač Hartberga bio pozitivan na testu.

Od nastavka prvenstva krajem maja u svim austrijskim lihama važe stroga preventivna pravila sa redovnim testovima. Nova sezona Bundeslige treba da počne sredinom septembra, a većina klubova ove nedelje treba da započne pripreme.

Podsetimo, u Rapidu igra i bivši kapiten Crvene zvezde Filip Stojković.

PROČITAJTE JOŠ: