Luka Modrić
AP
Luka Modrić, Foto: AP

Nekadašnji golman Totenhema, a danas čuvar mreže Votforda Eurelio Gomeš dao je intervju za brazilski ESPN, u kojem je ispričao anegdotu vezanu za Luku Modrića.

Pročitajte još:

U PARTIZAN NISAM OTIŠAO ZBOG NAVIJAČA, U ZVEZDU NISAM MOGAO Srpski biznismen ispričao zbog čega nije preuzeo večite rivale!

KVALIFIKACIJE ZA EP 2020 Srbija na Hrvatsku u "Areni"! Kakav će to spektakl da bude... JOŠ BESPLATAN ULAZ!

STIGAO JE U FRANCUSKU Murinjo viđen na aerodromu! Posebni preuzima OVAJ klub?!

Gomeš je branio gol Sparsa od 2008. do 2014, a jedan deo karijere delio je svlačionicu sa najboljim fudbalerom sveta za prošlu godinu.

Brazilac je rekao da je Modrić bio jedan od retkih igrača kojem se nije svideo način igre koji se forsirao tadašnji trener Hari Rednap, a kazao je i kako ga nije iznenadilo to što je Modrić prošle godine poharao sve svetske individualne nagrade.

- Nije me iznenadilo jer je uvek bio drugačiji. Najčešće Rednap nije želeo igrati kroz posed lopte. Ja sam morao uzeti loptu i ispucati je na Pitera Krauča. Kada sam došao ovde, imao sam problema da se prilagodim. Stigao sam iz Brazila, gde se igra tehnički potkovan fudbal, pa sam igrao u Holandiji, gde se takođe igra tehnički i golmanu je zabranjeno da ispuca loptu. U Totenhemu je bilo drugačije. Ako sam želeo da igram, a ne samo ispucavam, trener je znao divljati. Modrić bi mi samo došao i rekao: 'Ne ispucavaj loptu. Dodaj je meni i ja ću se za nju pobrinuti.' Ja bih mu dodao loptu i on je ne bi izgubio", rekao je 38-godišnji veteran, koji je u dresu brazilske reprezentacije nastupio 11 puta.

Gomeš je karijeru počeo u Brazilu 2002, a nakon igranja za Kruzeiro i PSV Gomeš je stigao u Totenhem 2008. godine za odštetu od 9 miliona evra. U Votfordu je od 2014. godine.