Dejan Joveljić
Profimedia
Dejan Joveljić

Profimedia

Dejan Joveljić, Foto: Profimedia

Pre četiri meseca talentovani napadač napustio je porodično gnezdo i otisnu se u beli svet.

Sazreo je igrački Dejan Joveljić i rešio da je pravo vreme da napusti Crvenu zvezdu te svu fudbalsku raskoš pokaže u jednom od najjačih evropskih šampionata.

Idemo na pobede protiv Estonaca i Rusa

Da popravi golgeterski učinak, Joveljić će priliku imati sutra u dresu mlade reprezentacije koja u Nišu igra kvalifikacione mečeve za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Estonije (19) i u utorak protiv Rusije (19).

- Trebaju nam pobede i golovi! Naš cilj je da osvojimo šest bodova u naredne dve utakmice i daćemo sve od sebe da to ostvarimo. Zadatak čitavog tima je da popravi golgeterski saldo, pa i moj - istakao je Joveljić.

Joveljić ističe da je očekivao bolji učinak u dosadašnjem delu kvalifikacija.

- Mogli smo više, moj moto je da uvek može više. Nismo smeli da ispustimo neke bodove, ali još nije kraj i sve je otvoreno.

Period adaptacije u Ajntrahtu iz Frankfurta i dalje traje, a talentovani napadač ističe da mu Bundesliga prija.

- Velika je razlika u odnosu na srpski fudbal. Mnogo se više trči, jači je tempo. Privikao sam se, odigrao nekoliko utakmica i veoma sam zadovoljan - počeo je Joveljić u razgovoru za „Sport plus“.

Jovelja nije standardan u redovima nemačkog tima, ali ga to ne brine jer trener Adi Hiter ima konkretne planove za njega.

- Uveren sam da u klubu znaju šta rade i da imaju spreman plan za mene. Često razgovaram s trenerom i zadovoljan je kako radim i kako se ponašam. Sigurno ću dobiti šansu i nadam se da ću je i iskoristiti na pravi način.

 

 

Dejan Joveljić

Profimedia

Dejan Joveljić, Foto: Profimedia

 

Mladi napadač redovno prati mečeve bivšeg kluba i veruje da Crvena zvezda može da izbori treće mesto u grupi Lige šampiona, te tako obezbedi plasman u nokaut fazu Lige Evrope.

- Gledam sve Zvezdine utakmice. Grupa je teška kao i prošle godine, ali mislim da može do trećeg mesta i plasmana u nokaut fazu Lige Evrope. Verujem da će i Ajntraht izboriti plasman dalje.

Kad u svlačionici čujem srpski, sve je lakše

Da mu što je moguće više olakšaju boravak u Nemačkoj potrudili su se Filip Kostić i Mijat Gaćinović, koji su starosedeoci u Frankfurtu, na čemu im je napadač zahvalan.

- Mnogo mi znači podrška njih dvojice i drago mi je kada čujem da se srpski priča u Ajntrahtovoj svlačionici. Pomogli su mi da se što bolje adaptiram i hvala im na tome - poručio je Joveljić.

Momak iz Bijeljine žali što i ove, kao prethodne sezone u crevno-belom dresu, ne igra elitno takmičenje.

- Igrao sam prošle sezone protiv Napolija u Ligi šampiona i tako ostvario svoj san koji sam imao kada sam počinjao da se bavim fudbalom, ali mi je veoma žao što nisam ostao još jednu sezonu.

U redove budensligaša stigao je kao zamena za Luku Jovića, a navijači očekuju da radi isto što je i as Real Madrida - da postiže golove i donosi pobede.

Dejan Joveljić i FIlip Kostić

Profimedia

Dejan Joveljić i FIlip Kostić, Foto: Profimedia

- Bilo je poruka na društvenim mrežama kad sam stigao da moram ponoviti njegovu sezonu. Naravno da mi prija svako poređenje s Lukom. Pratim njegove utakmice i želim mu sreću u Realu. On je ovde ostavio sjajan utisak i potrudiću se da barem približno to ponovim.

Joveljićev učinak u sezoni 2019/20.

Takmičenje Utakmica Minuta Golovi

Bundesliga 3 142 0

Kup Nemačke 1 58 0

Kvalifikacije za LE 5 200 1

Liga Evrope 0 0 0

Kvalifikacije za EP 4 234 0

Ukupno 13 634 1

 

Kao što je Jović do skoro imao problem, pošto nije postigao gol u Primeri, u sličnoj situaciji je Joveljić, budući da i dalje čeka svoj prvenac u Bundesligi.

- Uopšte mi ne stvara pritisak što još nisam bio strelac. Žao mi je što protiv Lajpciga nisam bolje odreagovao i pogodio mrežu. Na debiju sam pogodio protiv Flore, što mi je skinulo pritisak i olakšalo adaptaciju - zaključio je Joveljić.

Bonus video: Aleksandar Lutovac: Ostvario sam dečački san, možemo još mnogo da postignemo

 

Komentari (2)

vanja grubač

14.11.2019 17:16

Ponovo...ono jednom...

vanja grubač

14.11.2019 17:16

Ponovo...ono jednom...