Vukovi, Solunci, Bećari, Varvari i Horde zla... Predstavljamo vam listu navijačkih grupa koje su najviše izgubile usled Korone!

Alo.rs | sport 2020-10-05 21:21:11 2020-10-05 21:21:11

Mnogi su zbog virusa izgubili poslove, neki izgubili svoje bližnje a ovi navijači nisu uspeli da uživo isprate ono o čemu su sanjali.

Printscree/Instagram@vukovilesko

Ceo svet je pogođen Korona virusom, ništa više nije isto, ništa neće biti kao što je bilo ranije. To se odnosi i na navijače. Srbija još nije otvorila stadionu za publiku, iako su neke zemlje već pristale da publika uz određene mere može da prisustvuje utakmicama. Naše komšije, Hrvati na primer, dozvoljavaju da određeni delovi stadiona budu popunjeni, pa navijači tamošnjih klubova, mogu da isprate uživo utakmice svog tima. 

Sa druge strane kod nas, FSS i dalje ne dozvoljava publici, pa čak i deli kazne tamo gde se klubovi ne pridržavaju tog pravila. Shodno tome, mnogi ljubitelji fudbala, dovijaju se na razne načine da prate voljeni tim, iza ograde, sa tarabe ili drveta ili kako smo videli na nekim utakmicama - penjući se na bicikl. 

Ipak, postoje oni navijači i navijačke grupe koje zasigurno najviše žale zbog ove situacije. Neće Grobarima ili Delijama biti toliko krivo ako ne odu u Surudlicu po dvadeseti put, ali postoje klubovi i njihovi navijači koji na primer sanjanju da odu do te Surdulice. Zbog toga, Alo.rs vam predstavlja listu navijačkih grupa koja je najviše oštećena Korona virusom.

VUKOVI LESKOVAC 

Definitivno navijačka grupa koja je najviše ''izgubila'' zbog prisustva Korone jesu - Vukovi Leskovac. Njihov klub Dubočica, plasirao se u Prvu ligu Srbije samo iako su bili u sredini tabele treće srpske lige. Niti su navijači očekivali da im se ovakva prilika može ukazati niti njihovi fudbaleri. Ranijih godina pratili su Rukometni klub Dubočicu, kao jedinog predstavnika Leskovca u elitnog rangu nekog sportskog takmičenja u Srbiji, ali naravno da postoji razlika u fudbalu i rukometu. I baš kada im se ukazala prilika da otputuju u Čačak ili Zemun, da osnaže i proberu ekipu, otputuju dalje od nekog sela u okolini desila im se Korona. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Тренинг пред Борац Чачак (03.09.2020.)

A post shared by Вукови Лесковац (@leskovacki.vukovi) on Sep 3, 2020 at 12:50pm PDT

SOLUNCI LOZNICA

Ista priča važi za novu generaciju Tifoza iz Loze. Posle mnogo godina tumaranja po nižim ligama Srbije, administrativnim putem Lozničani su se našli u drugoligaškom karavanu. Mnogi stariji ljubitelji fudbala se sećaju punog Lagatora i taman kada je došlo vreme da se tako nešto ponovo dogodi... Ova navijačka grupa se ipak pojavljuje na utakmicama svog tima, sa starog toaleta sa koga se vidi stadion.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

ЛОЗНИЦА - Графичар 04.10.2020.

A post shared by Солунци Лозница 1988 (@so1988lo) on Oct 4, 2020 at 8:37am PDT

PLAVI BEĆARI BAČKA TOPOLA

Svakom navijaču ''manjeg'' kluba u Srbiji, san je da barem jednom pređe granicu i da prati svoj klub negde u Evropi. Ta šansa se našla pred navijačima TSC-a, Plavim Bećarima. Posle sjajno odigrane prošlogodišnje sezone, klub iz Bačke topole izborio je učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope, izvukao čak atraktivnog portivnika, ali se ispred odlaska u Rumuniju isprečila Korona. 

VARVARI PODGORICA I HORDE ZLA

Kao što smo rekli već, san svih navijačkih grupa je da njihov klub igra neki Evropski kup. Jedino što može biti bolje od toga, je da vaš klub igra Evropski kup i da u žrebu izvučete neku sličnu navijačku grupu iz regiona. Baš to se desilo Podgoričanima i Sarajlijama. Žreb je ove godine spojio dva fudbalska grada, Podgoricu i Sarajevo i sigurno bi prisustvovali spektaklu u oba glavna grada. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Plavo bijelog tima, svi će da se plaše!

A post shared by VARVARI PODGORICA 1987 (@varvari_podgorica) on Sep 18, 2020 at 6:47am PDT

Da se razumemo, svi navijači, ma kakvi god bili, gube zbog novonastale situacije. Ipak, bubamara se kotrlja, a ko će da vrati Vukovima gosotvanje u Vranju ako Dubočica ispadne ove sezone? Da li da se žale UEFI i da li će ta organizacija imati sluha? Teško...

PROČITAJTE JOŠ: