Vučelić, Mirković
Alo/Vladimir Marković
Milorad Vučelić

Tanjug/Dimitrije Goll

Milorad Vučelić, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Posle ostavke šefa stručnog štaba Zorana Mirkovića i sportskog direktora Ivice Ilieva, Partizan je napustio i Gordan Petrić, dosadašnji pomoćni trener. Ovo je potvrdio predsednik kluba Milorad Vučelić i otkrio koji su prioriteti uprave kluba u naredne tri nedelje, pored izbora novog trenera.

- Žao mi je, bilo bi grehota da ne pomenem Gordana Petrića koji je imao velike zasluge i koji je smatrao da ne bi bilo prirodno da nastavi dalje da radi pošto je bio Batin pomoćnik. Zahvalili smo se i Gordanu Petriću na saradnji, on je stari Partizanovac i tako dalje... i sada se koncentrišemo na glavnu stvar, da se obezbedi licenca za izlazak u Evropu. To su prioritetni zadaci uprave u narednih 20 dana. Na dobrom smo putu da rešimo te probleme, ali nije to lako, zahtevni su iz UEFA, a mi radimo punom parom i tu se najviše angažujemo - objasnio je Vučelić gostujući u “Partizanovom vesniku” na TV Partizan. 

Podsetimo, Petrić je i igrao u dva navrata za crno-bele, ukupno zabeleživši nešto više od 100 mečeva.

Gordan Petrić, Zoran Mirković

Alo/Vladimir Marković

Gordan Petrić, Zoran Mirković, Foto: Alo/Vladimir Marković

Partizan je posle dva vezana poraza u prvenstvu (Radnički i Voždovac) ostao bez trenera, nakon što je Bata Mirković podneo ostavku i rekao “da su Partizanu potrebni novi ljudi”. Dan kasnije povukao se i Ivica Iliev, sada i Gordan Petrić, sve ljudi koji su zaduženi za sportska pitanja crno-belih, dok je kompletna uprava ostala na svojim pozicijama.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan danas od 15.30 igra verovatno presudni meč za koliki-toliki spas sezone protiv Napretka u Kruševcu u četvrtfinalu Kupa Srbije. Ekipu će na ovom meču voditi Žarko Lazetić.