Crvena zvezda - Dinamo Zagreb
ALO!/Marko Metlaš
Dragiša Binić

ALO! Rajko Ristić

Dragiša Binić, Foto: ALO! Rajko Ristić

* Mnogi smatraju da je meč odigran 13.5.1990 presudan za raspad Jugoslavije

* Ova dva tima odigrala su još tri utakmice posle incidenata u Zagrebu

* Dinamo Zagreb je noscioc u trećem kolu kvalifikacija dok je Zvezda ispod crte

Dragiša Binić, kao učesnik poslednjeg duela između Crvene zvezde i Dinama (18. maj 1991), priželjkuje da se posle 18 godina ova dva velika rivala ponovo sretnu, sada u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Baš ovakav duel je moguć ukoliko srpski i hrvatski šampion preskoče rivale u 2. kolu kvalifikacija. Zvezdu čeka dvomeč sa Helsinkijem, Dinamo susreti sa Tbilisijem.

A onda, u slučaju pozitivnog ishoda, Zvezda i Dinamo bi mogli da udare jedan na drugog, prvi put posle raspada Jugoslavije.

- Navijam za tu utakmicu, to bi bio istinski spektakl, ali i svojevrsni test za tu regionalnu ligu, čiji sam i dalje zagovornik. Nema nama, ni Hrvatima dobrog fudbala dok se ne napravi kvalitetno takmičenje. Iz tog razloga priželjkujem da oba rivala najpre prođu drugu rundu u Evropi, a onda da na terenu pokažu ko je bolji. Tada bi najvažnije bilo da sve prođe bez incidenata, pa čak i ta priča o gostujućim navijačima je rešiva. U interesu sporta i većeg kvaliteta fudbala u obe države je da se Zvezda i Dinamo što pre sastanu, pa nek to bude već u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona - smatra Binić.

Ukoliko Zvezda preskoči Helsinki, pored Dinama bi mogla da se sastane sa ekipama kao što su Ajaks, Seltik, Kopenhagen, BATE Borisov i APOEL.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Suduva - Crvena zvezda , početak utakmice!