Čelsi - Mančester junajted
EPA/Facundo Arrizabalaga
Čelsi - Mančester junajted

EPA/Facundo Arrizabalaga

Čelsi - Mančester junajted, Foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

O predlogu će biti raspravljano u petak, ali kako se saznaje, većina je da se sezona nastavi i to u prvoj nedelji maja. Razlog je naravno ogroman novac od TV prava, tri milijarde evra vredi  ugovor, daleko najveći od svih liga, a klubovi bi morali da plate penale od oko 750 miliona funti što bi bio neverovatan udarac za većinu. Zbog toga se igrati mora, a kako bi rasteretili igrače i sprečili da se igra svaka tri dana, klubovi smatraju da bi maksimalno rastegnu sezonu.

Krajnji rok je prema ugovoru 16. jul, a liga bi se završila četiri dana ranije. Televizija gura klubove da se što pre izjasne, donesu odluku jer oni koji prenose mečeve trpe gubitke, otkazuju im pretplatu. Ako se krene u nastavak sezone u prvoj polovini maja, biće dovoljno vremena i da se mečevi odlažu, ako igrači nekih klubova zakače virus i sami klubovi budu prinuđeni na odlaganje. Bez novca od TV prava, teško da će manji klubovi PL isplatiti plate, takođe ne bi bilo ništa od nagrada za mesto na tabeli, šampion dobija oko 60 miliona funti, fenjeraš tri puta manje. Novac se više ne deli ravnopravno već zavisi od tabele, pa će veliki klubovi izgubiti više para, ali oni imaju i veće prihode.

Komentari (1)

milovan

31.03.2020 13:22

Odavno to vise nije sport,nego praonica para. Tko plati vise. Tako je Liverpul pobedio Barcelonu.Ovo prvenstvo bi trebalo zaustaviti be pobednika.Nitko ne ispada i nitko nije sampion.Jer nije regularno.Jeste Liverpul najbolji,ali nije imao srece.A ako ove godine nebude prvak opet nebi bio desetljece. I to znaju.Zato se forsira.