Arsenal - Čelsi
EPA Neil Hall
Liverpul - Totenhem, finale Lige šampiona

AP

Liverpul - Totenhem, finale Lige šampiona, Foto: AP

Ponedeljak je Britancima doneo povratak Borisa Džonsona na posao, ali i priču da je Vlada savetovala Premijer ligu da se ubrza prosec povratka na teren i nastavak takmičenja. Ova preporuka važi i za druge sportove poput ragbija i konjičkih trka.

Britanski mediji u ponedeljak donose vest da je poruka Vlade Premijer ligi da se ubrza proces povratka na teren i nastavka takmičenja (pred praznim tribinama, to se podrazumeva) kako bi se podiglo raspoloženje naroda tokom pandemije koronavirusa. Preporuka se odnosi i na ostale sportove, prvenstveno ragbi i konjičke trke.

Premijer liga zaustavljena je 13. marta, a do kraja sezone ostale su 92 utakmice. Plan nazvan "Project Restart" predviđa da svi mečevi budu odigrani od 8. juna do 27. jula, a klubovima već stižu uputstva i obaveštenja o tome šta plan podrazumeva i šta se od klubova i igrača očekuje.

Arsenal - Čelsi

EPA Neil Hall

Arsenal - Čelsi, Foto: EPA Neil Hall

Kao što je pre nekoliko dana i najavljeno, Vlada je osnovala i radnu grupu koja se bavi detaljnim planiranjem što bržeg nastavka sezone.

Pojedini izveštaji navode da će igrači biti u karantinu u određenim hotelima dok se sezona ne završi. Radi se i na rešavanju pitanja koliko stadiona će se koristiti, koji će to stadioni biti i da li u obzir dolazi igraje na nekim trening terenima poput Sent Džordž parka, trening kampa koji koristi reprezentacija Engleske.

Zvanično, prvi datum za formalni povratak treninzima na stadionima je 18. maj, ali već u ponedeljak stigla je vest da se Arsenal vratio na treninge.