Rejes
instagram
Rejes

youtube/El Mundo

Rejes, Foto: youtube/El Mundo

Huan Manuel Kalderon, 22-godišnji rođak slavnog fudbalera Hose Antonia Rejesa (35), preživeo je tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je pre deset dana poginuo bivši fudbaler Reala i Sevilje, kao i njegov drugi rođak Džonatan Rejes (23).

Kalderon je pokušao da spasi život svojim rođacima i da ih izvuče iz kola ali na kraju tragedije je i sam jedva preživeo, zbog opekotina koje je zaradio u tom herojskom aktu!

PROČITAJTE JOŠ:

Luka Jović

AP/Michael Probst

 

Jedini preživeli iz stravične nesreće u kojoj su dvojica preostalih iz vozila živi izgoreli, čudesno je neozleđen izašao iz vozila. Ali nakon toga je teško stradao jer je golim rukama pokušavao spasiti rođake iz buktinje u koju se pretvorio Brabus Mercedesa S550 s kojim je Rejes izletio sa ceste pri brzini od 237 kilometara na sat.

Kalderon je za El Mundo rekonstruisao celu vožnju, od polaska iz Ekstremadure u 10:20 do tragedije u 11:45 sati.

"U autu smo bili sjajno raspoloženi kao i uvek, ali nismo se slikali za Instagram kao što smo inače radili. Hose Antonio jurio je jer je hteo iznenaditi kćerke i suprugu. Saznao je da ne igra protiv Kadiza pa je hteo što pre doći do Sevilje. Čuo se sa roditeljima koji su bili u šopingu. Mene i Džonatana trebao je iskrcati u Utreri, a zatim otići kući u Montekvinto. Vidio sam da se vozi strašno brzo i onda odjednom... Više nismo bili na cesti. Auto je bio u vazduhu. Leteli smo."

PREPORUČUJEMO JOŠ:

Terzić, udes

Alo

 

Leteli su 30-ak metara i pri brzini od 237 km/h na sat zakucali se u betonski blok debljine više od pola metra. Rejes je kočio 90 metara ali automobil od 520 konja to nije mogao da se zaustavi! 

"Dan je bio predivan, sunčan, dogovarali smo se gde ćemo gledati finale Lige šampiona. Malo po malo zvučna signalizacija u autu upozoravala nas je da smo blizu ogradi ili preblizu sredini autoputa" - priseća se Kalderon

Ali na kraju nije bilo pomoći ni osiguranja. "S automobila su tijekom leta u zraku otpadali dijelovi." pojašnjavaju za El Mundo automobilski stručnjaci.

Iza Rejesa su ostale kćerke Noelia i Triana, sin Hosea Antonio Jr. iz prvog braka te supruga Noelia.

Udarac u ogradu, let 30-35 metara. 'U vazduhu otpadaju delovi automobila', objasnili su eksperti.

Dežurne službe došle su u najbržem mogućem roku. Mogli su samo da spasu šokiranog i izgorelog Kalderona. Ostalima nije bilo spasa. Hose Antonio je indetifikovan po tetovažama.