Brajton - Votford
AP Adam Davy
Brajton - Votford, Foto: AP Adam Davy

Veljko Paunović je sinoć slavio sa svojim Redingom, a večeras je drugi srpski trener u Čempionšipu uspešno preskočio prepreku koju je donela šesta runda. Votford je na Vikaridž roudu pobedio Blekburn u utakmici u kojoj je viđen isti broj golova koji je pao na utakmica stršljenova u dosadašnjem toku prvenstva - 3:1. Bez Troja Dinija, ali uz prisustvo Ismaile Sara domaćin je savladao Roverse u njihovom prvom međusobnom okršaju od 2015. godine kada je takođe slavio Votford.

Presudan je bio period od 13. do 17 minuta, a od brazilskog tinejdžera Žoaa Pedra stigla je potvrda sjajne forme. Talentovani napadač je načeo rivala trećim golom u poslednje četiri utakmice. Kroz akciju kod prvog gola videlo se da srpski stručnjak i njegova ekipa znaju šta rade, Drugi gol nije došao kao posledica velikog broja dodavanja. Duga lopta pronašla je Sara, Senegalčev udarac je zaustavio je Tomas Kaminski, ali se odbitak nacrtao tačno na čelu Toma Kleverlija i Votford je duplirao prednost.

Jedino što je Votford izgubio večeras jeste epitet najbolje odbrane lige - u 28. minutu Ben Brereton je sjajnom žabicom sa 25 metara naterao imenjaka Fostera da tek drugi put ove sezone izvadi loptu iz mreže. I sada zvanje najbolje odbrane prvenstva pripada isključivo Veljku Paunoviću, odnosno njegovoj četi.

Završni udarac Blekburnu dao fudbaler iz njegovih redova, Darag Lenihan, a možda bismo i dobili neizvesnu završnicu da je Adam Armstrong uspeo da realizuje penal koji je iznudio Luis Holtbi. Međutim Foster je rekao ne.

Posle šest rundi ekipe koje predvode srpski treneri nalaze se u samom vrhu tabele. Votford je večeras skočio na treću poziciju, dok je Reding Veljka Paunovića prvoplasirani.

PROČITAJTE JOŠ: