Dušan Vlahović
Twitter/ACF Fiorentina
Dušan Vlahović

Twitter/ACF Fiorentina

Dušan Vlahović, Foto: Twitter/ACF Fiorentina

Napoli planira veliko renoviranje tima, a prva meta je Srbin Dušan Vlahović! Čim je dobio pravu priliku u dresu Fjorentine opravdao je očekivanja i potvrdio nesumnjiv kvalitet. „Calcio Napoli 24“ non-stop prati zbivanja vezana za Napolitance i čim je procurila vest o mogućem transferu kontaktirao je Dušanovog menadžera Darka Ristića.

Pronašli smo ga u Italiji pojasnio nam je situaciju:

- Fantastičan gol koji je Vlahović nedavno dao Napoliju učinio ga je poznatim podno Vezuva, sada i traženim – pojasnio je Ristić – Za nas iz agencije koja brine o Dušanu već 6-7 godina to nije iznenađenje. Uvek smo verovali u njega, a a poznajemo se još kad je imao 13-14 godina. Bilo je samo pitanje vremena kada će dospeti u žižu pošto konstantno napreduje.

Napoli je fudbalski grad, a još od vremena Maradone vlada idolopoklonstvo prema najboljim fudbalerima?

- Nema dileme Dušan će u bliskoj budućnosti vredeti 100 miliona evra! U to budite sigurni jer znam koliko se žrtvuje i kako se ponaša na terenu i van njega. U Napulju su toga svesni i zato se raspituju pošto imaju velike planove u budućnosti, a očigledno se u njih uklapa Vlahović – uverava nas Ristić uz napomenu: - Malo je fudbalera koji u njegovim godinama imaju kvalitet, već zavidno iskustvo i želju da se konstantno dokazuju.

Serija golova

Prve golove u Seriji A Dušan je postigao 10. novembra 2019. kada je Fjorentina poražena sa 5:2 na gostovanju Kaljariju a Vlahović je bio strelac oba gola. Svoj treći gol u Seriji A je postigao 15. decembra, na utakmici 16. kola, u kojoj je Fjorentina dočekala Inter. Ušao je u igru u 59. minutu pri vođstvu gostiju od 0:1, a u 92. minutu je postigao izjednačujući gol i tako postavio konačnih 1:1 i taj pogodak proglašen je za najlepši u 2019. kada je reč o fudbalerima “viole”.

Napoli sigurno nije jedini zainteresovan klub tim pre što je Vlahović sve bliži dresu „orlova“.

- Verujte, poslednjih dana telefon mi se usijao od poziva sportskih direktora i trenera. Logično da iz poslovnih razloga ne mogu da kažem imena zainteresovanih klubova. Napoli je svakako jedna od opcija. Predivan grad, prava fudbalska sredina. Dušan obožava Italiju dokaz je i Firenca gde se sjajno snašao.

Ukoliko promeni sredinu neće i ulogu u timu?

- Naravno, on je klasičan napadač, ali je polivalentan kao i idol Zlatan Ibrahimović. Teži da dostigne njegove visine jer mu tehnika i pokretljivost dozvoljavaju da se tokom utakmice transformiše, a to su kvaliteti koji su traženi i podižu cenu, naročito fudbalerima koji imaju tek 20 godina.