Nikola Žigić
Marko Metlaš
Vladimir Stojković

Alo!/Vladimir Marković

Vladimir Stojković, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Vladimir Stojković je uporedio nekadašnjeg saigrača Nikolu Žigića sa sadašnjim golgeterom Crvene zvezde, Milanom Pavkovom.

PROČITAJTE JOŠ:

U razgovoru za Mondo, pričao Žigiću i Savi Miloševiću. On je sa "Žigom" bio saigrač i u reprezentaciji i u Zvezdi, gde su upravo njih dvojica obeležili čuvenu pobedu protiv Rome, kada je Stojković "skinuo" penal Antoniju Kazanu, a Žigić udarcem iz daljine i lepim golom učinio da "Marakana" eksplodira.

Pavkov je takođe sa distance pogađao u trijumfu protiv Liverpula, kao i u nedavnom derbiju, kada je hicem van šesnaesterca savladao Stojkovića i postavio konačnih 1:1.

"Svakako da ću sada biti oprezniji kada Pavkov bude imao loptu. Mnogo me podseća na Žigu. Nikola je imao taj ludački šut, umeo je onako 'zdravo' da udari loptu, posle čega je ona dobijala neku čudnu putanju i postajala nepredvidiva za golmane", rekao je Stojković.

Na početku saradnje sa Miloševićem, Stojković traži strpljenje i podršku za novog trenera Partizana.

"Ono što je najvažnije, nije došao nepripremljen. Vidi se da je skupljao informacije i da se ozbiljno posvetio trenerskom poslu. Reč je o velikom profesionalcu, nepopravljivom optimisti i zakletom 'Grobaru'. Dovoljno za početak. Veoma je pribran, inteligentan i jasno mu je da se prihvatio teškog zadatka. Daleko od toga da je došao kao prelazno rešenje, ovo s njim je proces, projekat na duže staze. Spreman je na sve, maksimalno koncentrisan i zna šta ga očekuje. Nema čarobni štapić, ništa se ne može preko noći. Na nama je da ga podržimo i da mu pomognemo da izvuce Partizan iz krize", rekao je Stojke.