SVI ZNAJU ZA STOJKOVIĆA, KLEA I ĐUROVSKOG Sigurno ne znate imena više od 20 igrača koji su igrali i za Zvezdu i za Partizan

Oni su podizali mnogo prašine.

Vladimir Stojković
Vladimir Stojković, Foto: Printscreen

Prelazak iz Partizana u Crvenu zvezdu ili obratno, kao i samo igranje za oba beogradska velikana, u Srbiji je veći greh nego da ne postiš na Veliki Petak ili Badnji dan. Verovali ili ne, čak 30 fudbalera nosilo je i crno-beli i crveno-beli dres. U novijoj istoriji igrači koji su postali omraženi u protivničkom taboru su Brazilac Kleo i Vladimir Stojković, a možda i najviše prašine je podigao prelazak Milka Đurovskog iz Zvezde u Partizan. Kleo je takođe prešao iz Zvezde direktno u Partizan, dok je Stojković napustio Zvezdu 2006. a tek četiri godine kasnije je postao član Partizana, čiji je sad i kapiten.

Kroz istoriju velikog rivalstva između Partizana i Crvene zvezde uvek je zanimljiva tema koji igrači su igrali za oba kluba, a verovali ili ne, bilo ih je čak - 29. U ovoj kategoriji ipak se posebno izdvajaju trojica igrača - Jovan Jezerkić, Velibor Vasović, Dejan Joksimović i Petar Puača koji su odlazili iz redova jednog u drugi tabor ''večitog'' rivala, a potom se ponovo vratili. Jezerkić, Joksimović i Puača su najpre igrali za Crvenu zvezdu, pa potom prešli u Partizan, da bi se opet vratili među crveno-bele, dok je Vasović jedini među njima koji je išao u obrnutom smeru - Partizan - Zvezda - Partizan.

IGRAČI KOJI SU IGRALI ZA OBA KLUBA

 • Miodrag Jovanović

  Milivoje Đurđević

  Milovan Ćirić

  Jovan Jezerkić

  Jovan Beleslin

  Tihomir Ognjanov

  Bela Palfi

  Miomir Petrović

  Božidar Drenovac

  Vasilije Šijaković

  Ranko Borozan

 • Branko Zebec

  Antun Rudinski

  Radivoje Ognjanović

  Velibor Vasović

  Zvezdan Čebinac

  Vladimir Jocić

  Milan Babić

  Milko Đurovski

  Goran Milojević

  Dejan Joksimović

  Rade Mojović

  Petar Puača

  Nikoslav Bjegović

  Dalibor Škorić

  Kleo

  Vladimir Stojković

  Miloš Bosančić

 • Ognjen Ožegović

  Abubakar Oumaru

Povezane vesti

UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi