Vladimir Matijašević
D. J. Bužić
Vladimir Matijašević

D. J. Bužić

Vladimir Matijašević, Foto: D. J. Bužić

Sve to, naravno, ne isključuje mogućnost da „orlovi“ pred gostovanje u Oslu (8. oktobar) ne posete Kremnu i odazovu se pozivu ljubaznih domaćina. Kako je „Alo!“ pisao, ispred Spomen-doma „Kremansko proročanstvo“, u čijem se ataru nalaze delovi čudotvorne kosmičke kugle, čekaće ih Dragan Pjević, koji čuva tradiciju sela proroka Tarabića.

Da je predstavnicima Fudbalskog saveza Srbije upućen i zvaničan poziv za posetu seocetu smeštenom između Tare i Zlatibora, u razgovoru za naš list potvrđuje Vladimir Matijašević, sportski direktor „orlova“.

- Svakako sam privatno, sa koleginicom iz Saveza Marijom Ljuštinom i kolegom Mirkom Gluščevićem, još u martu planirao posetu Kremni, ali se onda isprečila korona. Paralelno s tom našom idejom stigao i poziv iz Spomen-doma „Kremansko proročanstvo“, pa se nadam da će neko od nas imati priliku da na licu mesta čuje brojne zanimljive priče u vezi sa proročanstvima koja su proslavila Tarabiće. Znate, meni su takve priče interesantne, ali daleko od toga da uopšte razmišljamo da se naš fudbalski put zasniva na natprirodnim pojavama. Naš igrači imaju dovoljno moći da se suprotstave najvećim reprezentacijama. Svi zajedno vredno radimo na tome da se plasiramo na EP, ali i ako nam to kojim slučajem ne pođe od ruke, neće biti smak sveta - zaključuje Vladimir Matijašević.

Misteriozno kraljevo bure

Kraljevo bure, misteriozni artefakt iz Kremne, rodnog mesta najvećih srpskih proroka Tarabića, nadaleko je poznato kao bure u kojem se skrivao kralj Petar Prvi i u kojem sad stoji drvena skulptura sa njegovim likom. Verovanje kaže da se zarad ličnog uspeha valja slikati sa kraljem u buretu jer „čini čuda“.

- Tako ne misli moj prijatelj. Rečeno mu je da će posle ulaska u bure sa svojom ekipom ući u Superligu, a njega posle toga brzo oteraše - uz smeh će Matijašević.