Vladan Milojević, trener Crvene zvezde
FK Crvena zvezda
Vladan Milojević, trener Crvene zvezde

FK Crvena zvezda

Vladan Milojević, trener Crvene zvezde, Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su četiri pripremne utakmice u austrijskom Vindišgarstenu. Posle pobede nad Vindišgarstenom (7:0) usledili su remiji sa ekipama Kluža i Apolona (po 1:1), a u subotu je prvak Srbije izgubio od šampiona Rusije, Zenita. Za ponedeljak je zakazana poslednja provera, sa ekipom Blau Vajsa, a učinak je sumirao šef stručnog štaba Vladan Milojević.

- Za ove dve nedelje odradili smo mnogo stvari, koje smo planirali. Lakše nam je bilo nego prethodnih godina, pošto smo imali već formirane igrače, koji su već bili sa nama. Meni i saradnicima u stručnom štabu je bilo lakše za rad. Oni su u suštini znali koji su principi, i šta se očekuje od njih. Kao i oni, šta mogu da očekuju od nas. Nedelje za nama su maksimalno iskorišćene, za sve što nas očekuje, ne samo u evropskim utakmicama, već i za celu godinu. A to je bilo veoma teško. Pohvalio bih i stručni štab, jer morate da shvatite da smo sa radom završili 24. maja, a onda imali dve nedelje pauze. Posle te pauze ušli smo u ritam u kojem je bilo teško sve izbalansirati. Dosta dobrih stvari smo uradili. Po povratku iz Austrije, radićemo na finalizaciji i stvarima, kako bismo bilo što spremnije dočekali prvu utakmicu kvalifikacija za Ligu šampiona. Samo nam je Suduva u glavi - rekao je Milojević, a zatim je tema razgovora bio i postojeći igrački kadar, kao i pojačanja, već pristigla i ona koja treba da dođu.

PROČITAJTE JOŠ:

u dresu zvezde proslavlja pobedu hrvatskog kluba

facebook

U ponedeljak će u Austriji biti organizovana promocija Hoze Alberta Kanjasa, a Milojević je kratko prokomentarisao dolazak Španca.

- Poznajem ga još iz doba kada sam bio u Panioniosu. Plemenit je igrač i za Zvezdu je čast da za nju igra fudbaler koji je nekada bio u Primeri. Pričamo o iskusnom igraču, zadnjem veznom, jak je na lopti, u organizaciji. Igrač kojeg smo želeli i nadam se da će imati partije kao i u pređašnim klubovima.

- Ne znam, ni ko će da ostane, ni ko će da ode. To su stvari koje zavise od mnogo faktora. Hvatamo se za neke stvari, a ne bi trebalo tako da bude. Posle se priča samo o tome. Ne znam ni za Vulića, ni za druge. Možda ostanu, možda odu. Kazaću vam 31. avgusta ili 1. septembra. Tada ćete da dobijete roster.

 

A pričalo se i o Žanderu, koji je po svemu sudeći veoma blizu potpisa.

- Da li je moja želja ili ne, ne bih voleo da idemo na to... Sve je rađeno u dogovoru sa sportskim direktorom Mitrom Mrkelom. Kada smo bili na Kipru gledali smo utakmicu Apolona i Omonije, meni i Milanu Kosanoviću (pomoćniku) upao je u oči. Videli smo jednog levog beka i nismo mogli da verujemo kakav igrač je tamo. To je bilo pre godinu dana, a mi smo na toj poziciji deficitarni, a on ima ofanzivne karakteristike. Do tada se nismo interesovali, ali kada nam je ponuđen... Nemate ni mnogo opcija. Očekujemo ga ovih dana - kazao je Milojević koga ne brine mnogo broj stranaca.

PREPORUČUJEMO VAM:

Neven Subotić

Profimedia

- Slažem se i sa tim. Biće dosta odlazaka, ne samo stranaca, nego i naših igrača koji imaju dozvolu za odlazak. Radi se na tome, probaćemo da svedemo broj na pet optimalnih stranaca. U našem prvenstvu je pravilo da ih bude četiri, i onda je to problem - zaključio je Milojević.

Drugačija je sada filozofija kada je dovođenje igrača u pitanju nego pre dve godine kada ste došli u klub. Tada su u fokusu bili povratnici iz inostranstva, što sada nije slučaj. Da li je ta bara presušila?

- Nije presušila. Kanga i Donald su imali dozvolu da odu, fokusirali smo se na one fudbslere koji nisu igrali u svojim klubovima, praktično smo ih vrsćsli u život. Za ove dve godine se menjaju okolnosti i Zvezda je porasla. Priča se o velikim ciframa za budžet i pojačanja, a mi moramo da buduemo u okvirima realnih platežnih mogućnodti kako ne bidmo ugrozili sve ono što smo do sada pozitivno uradili na oporavku kluba. Nikako ne smemo da zanemarimo novčane obaveze koje Zvezda kao klub ima. Nije lako da pravite jak tim i da istovremeno ne prodajete igrače, jer Zvezdi je neophodan priliv sredstava i da bi na taj način funkcionisala.