Vladimir Ivić
Twitter/Printscreen/WatfordFC
Vladimir Ivić

Twitter/Printscreen/WatfordFC

Vladimir Ivić, Foto: Twitter/Printscreen/WatfordFC

Harao je sa Makabijem u Izraelu, za novi izazov odabrao je Englesku, i to jedan od najjačih rangova, Premijer ligu.

Vladimir Ivić trenira Votford. I to kako. Još svi bruje o meču sa Totenhemom kada sedmorica igrača trče u odbranu poput pitbulova.

O čemu se radi sada govore i sami igrači. Jezik je, za „Gardijan“ razvezao golman Ben Foster, koji tvrdi da bi stil koji je Ivić nametnuo i zahteva od igrača mogao da bude ključan.

Naveo je da Ivić tera igrače da treniraju poput pasa, ali i da zna da će nivo fizičke spreme biti vrlo važan u sezoni u kojoj će se često događati da njegov tima igra i dva puta nedeljno. - ------ Veoma je konzervativan kada je davanje pohvala u pitanju. Nije od onih koji će vam staviti ruku preko ramena i pitati vas kako ste i kako vam je porodica. Potpuno je drugačiji trener od Najdžela Pirsona. Ne libi se da ukaže nekome da ne radi dovoljno marljivo. Tera momke da treniraju kao psi. Svakog dana oni puze van terena, bauljaju slomljeni. Ali to je sve zbog neverovatno zbijene sezone, da bi mogli da ostanu spremni i da održe nivo fizičke spreme na visokom nivou. To može da bude razlika oko toga da li ste u najbolja dva tima lige ili u plej-ofu.

Abdulaj Dukure je prešao u Everton. Ko zna ko će još da ode do oktobra.

- Može ovo da bude dobro jer je klubu nekada potrebno čišćenje. Šansa da mlada krv i prava energije dobiju prostora. Imamo neke baš uzbudljive igrače, kao što je Domingos Kina. Kada on stupi na teren, možete da vidite da on stvarno živi dečački san.

Tom Kleverli je istakao još jednu dobru Ivićevu crtu - trenerov dominantni fudbal:

- Igramo iz poslednje linije i to nas čini da se osećamo dominantno. Treba imati samopouzdanja da se igra tako, da se ne odabere jednostavna opcija izbijanja lopte napred sve vreme. To je naravno sve lakše reći nego učiniti. Znalo je da nam padne samopouzdanje kada igramo protiv Mančester Sitija ili Mančester Junajteda ili takvih ekipa. Želimo da budemo dominantna sila, ekipa koja kontroliše loptu, a to neće biti lako jer će biti dobro organizovanih timova koji će želeti isto da urade.

PROČITAJTE JOŠ: