Aleksandar Veselinović
FK Čukarički
Aleksandar Veselinović

FK Čukarički

Aleksandar Veselinović, Foto: FK Čukarički

* Prva utakmica je odigrana bez golova u Norveškoj

* Čukarički je osnovan 4. jula 1926. godine

* Svoj prvi trofej su osvojili u sezoni 2014/15 kada su u Kupu Srbije pobedili Partizan

Fudbaleri Čukaričkog dočekuju norveški Molde u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a u uvodu susreta trener srpskog kluba Aleksandar Veselinović osvrnuo se na izjavu kolege iz suprotog tabora koju je okarakterisao kao bezobraznu i potcenjivačku.

Meč u Moldeu završen je bez golova, a Veselinoviću je zaparalo uši što je posle te utakmice trener norveškog kluba rekao da su igrači Čukaričkog opstruirali igru i valjali se po terenu.

- Ta izjava je bila potcenjivačka, bezobrazna i malo ubedljiva. Ovi mladi momci i da hoće, ne znaju da simuliraju. Igraju otvorenog srca, još su kao deca, zamišljaju fudbalsku igru. Kad nam nisu vratili loptu, bili su rešeni da nam daju gol kada nismo očekivali i to pokazuje njihov odnos. Oni su tim postupkom uspostavili neka pravila i mi ćemo to prihvatiti sutra i tako ćemo se ponašati, srazmerno - rekao je Veselinović uoči revanša.

Veselinović je rekao da njegov tim neće braniti rezultat iz prve utakmice i da će pokušati da daju gol.

- Nećemo braniti rezultat jer nemamo šta da branimo. Probaćemo da damo gol. Siguran sam da će momci pokazati duh zajedništva, veliki moralni kvalitet. Biće teško, ali bićemo rešeni da zabeležimo dobar rezultat. Ne treba podleći pritisku kako god se rezultat odvijao. Zadovoljstvo nam je što smo učesnici jedne od najinteresantnijih utakmica u istoriji Čukaričkog i nadam se da će momci igrati pred punim stadionom jer su to zaslužili - rekao je Veselinović.

Bivši trener Spartaka i Vojvodine podsetio je da je Molde upravo protiv Čukaričkog posle 15 meseci odigrao meč u kome nije postigao gol na domaćem terenu, što je uticalo da se samopouzdanje "brđana" dodatno poveća pred revanš.

- Treba da budemo mudri, pametni. Nemam dilemu da će momci biti na visokom nivou. Zaista mi je zadovoljstvo što radim sa ovakvom grupom ljudi pre svega, a potom i fudbalera. Kada ste 90 minuta izloženi visokom ritmu i rafalnoj paljbi, i kada to preživite, svakako je da dobijete samopouzdanje i volju, a posebno ako to radi cela ekipa. Odnos na toj utakmici je put kojim treba da idemo - naveo je trener Čukaričkog.

Meč između Čukaričkog i Moldea igra se u sredu od 20.45 na Banovom brdu.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Nenad Lalatović ne može da obuzda pogled!