Ljubivoje Ršumović
FOTO TANJUG/ BOJAN STEKIC/ bk
Ljubivoje Ršumović

FOTO TANJUG/ BOJAN STEKIC/ bk

Ljubivoje Ršumović, Foto: FOTO TANJUG/ BOJAN STEKIC/ bk

Veliki srpski pesnik, istinski zvezdaš i pisac stihova himne "Sve što smo želeli...", Ljubivoje Ršumović u razgovoru za Zvezda TV podelio je svoju ljubav prema crveno-beloj boji podsećajući na davna i uspešna vremena koja je doživeo prateći voljeni klub.

PROČITAJTE JOŠ:

 „Sve što smo želeli, sve što smo hteli, to su nam dali crveno-beli“ – čuveni su stihovi himne Crvene zvezde koju je napisao Ljubivoje Ršumović a koju je komponovao Sanja Ilić sedamdesetih godina prošlog veka. Prvo izvođenje na stadionu Crvene zvezde pred 80 hiljada ljudi bilo je ispraćeno nezapamćenim aplauzom i ovacijama.

- Za mene je veliki uspeh bio što su upravo moji stihovi postali himna Crvene zvezde jer sam tada bio i u upravi kluba. Voleo bih i da ponovo uradim himnu, tačnije da redizajniramo postojeću. Želeo bih da je osavremenim u ritmu, ali nije problem ni da se napravi nova himna. Podržao bih i da je uradi nova generacija muzičkih stvaralaca. U mojoj mladosti svake godine se u martu mesecu pravila velika priredba na kojoj su se dodeljivale nagrade, a reditelji Đorđević, Šotra, Ivan Bekjarev i ja smo pravili scenarija i režirali taj događaj. To je bilo vreme kad su i Zvezdine zvezde počele da se pojavaljuju i uvažavaju. Drago mi je što je naš stadion poneo ime prve Zvezdine zvezde Rajka Mitića.

Dragoslav Šekularac i Rajko Mitić

FK Crvena zvezda

Dragoslav Šekularac i Rajko Mitić, Foto: FK Crvena zvezda

Nije Ršumović tek tako pomenuo ime čuvenog bata Rajka jer je baš on osvojio njegovo srce i usadio mu ljubav prema Zvezdi.

- Za Zvezdu znam 70 godina. Kada sam imao 11 godina otac je doneo list „Borbu“ u kojem se pominjalo ime Rajka Mitića i Crvene zvezde. Nekako mi je on nešto više značio nego neka druga imena. Mi smo imali u mom selu fudbalske timove, igrali smo protiv ostalih seoskih ekipa. Uvek smo u tim mečevima davali sebi imena Zvezdinih igrača, a ja sam naravno bio upravo Rajko Mitić. Tako se rodila ljubav prema Crvenoj zvezdi i još uvek nije prestala.

Tumbaković: "Pobeda protiv nas je prelomila ove kvalifikacije u njihovu korist"

AUTOR: Alo.rs/M.D DATUM I VREME: 16.11.2019. 16:18 takmica između Srbije i Ukrajine igra se sutra od 15 sati na stadionu "Rajko Mitić"! Ljubiša Tumbaković, Foto: fss.rs Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković izjavio je danas da će ekipa, bez obzira na male šanse za plasman na EURO 2020, sa mnogo motiva izaći na teren protiv Ukrajine u poslednjem kolu.

Iz bogate klupske istorije, naš pesnik je izdvojio omiljene momente.

- Moram da priznam da je za mene najupečatljiviji preiod bio 70-tih godina, kada je Zvezda kako u fudbalu, tako i u drugim sportovima imala izvanredan tim. Mnogo uspeha se nizalo tih godina, na kraju je postala prvak Evrope i sveta. To je zaista bilo nešto veliko, naročito za mene kao člana crveno-bele porodice – zaključio je Ljubivoje Ršumović.

BONUS VIDEO

Dušan Tadić besan nakon Luksemburga: "Ne može bez trčanja da se igra"