Marko Marin sa suprugom Sarom
Alo!/Vladimir Marković
Marko Marin sa suprugom Sarom

Alo!/Vladimir Marković

Marko Marin sa suprugom Sarom, Foto: Alo!/Vladimir Marković

 

U početku su ljubav iskazivali na nemačkom jeziku, uz: „Ih libe dih“. Danas, 15 godina kasnije, Marko Marin i njegova supruga Sara bude se i ležu uz naše: „Volim te“!

Zanosnoj Nemici s peruanskim korenima prišli smo sa „Guten abend“, a dobili smo ljupko: „Dobro veče“. Pridružio nam se i kapiten Crvene zvezde, pa smo brzo razvili priču. Na srpskom - da se svi razumemo.
Dugo su oboje čuvali detalje iz privatnog života, ali su za „Alo!“ uz tinejdžerske osmehe, ne skidajući poglede jedno s drugog, opušteno govorili u diktafon.

Sara: Zdravko Čolić je legenda!

Slušate li zajedno srpsku muziku?

MARKO: Obavezno. Samo da znate - ona zna više pesama od mene. SARA: Omiljeni pevač mi je Zdravko Čolić! Bila sam na njegovom koncertu u „Areni“. Njegove pesme su pune emocija, pozitivne energije. Čola je legenda.

*Kako ste se upoznali?

MARKO: A gde bi jedan fudbaler mogao da upozna neku devojku? Ne, to nije bilo u nekom noćnom klubu, Saru sam prvi put ugledao na stadionu, posle jedne utakmice.
SARA: I to na meču mlade fudbalske reprezentacije Nemačke na kojem sam se zadesila pomalo i slučajno. U organizaciji moje škole iz Frankfurta smo autobusom došli do tog malog mesta Hojsenštam da pružimo podršku nemačkoj reprezentaciji.
*Gde su vam se pogledi susreli?
SARA: Fudbal se u mojoj porodici pratio oduvek, dakle, mogu reći da znam da prepoznam dobrog igrača, ali mi je za oko odmah zapao on, a ne lopta (ahaha). Posle meča smo se i upoznali.
*Sara je prišla za autogram?
SARA: A ne, ne... Marko je meni prišao.
MARKO: Sa tih 16 godina nisam bio toliko poznat. Jednostavno, u toj masi navijača ugledao sam čarobnu devojku. Nemoguće je bilo ne primetiti Saru, čak ni među stotine ili hiljade žena. Nakon utakmice, poželeo sam da je upoznam. Da, bila je to ljubav na prvi pogled. I eto, posle tog prvog susreta na stadionu danas imamo predivnog sina Matea, ali želimo da proširimo familiju Marin.

Marko Marin Jang Bojs - Crvena zvezda

FK Crvena zvezda

Marko Marin , Foto: FK Crvena zvezda

* Niste ni sanjali da će se ta ljubav preseliti u Beograd?

SARA: U tom trenutku svi planovi su nam bili vezani za Nemačku. On je tamo igrao, ja sam studirala, bilo nam je lepo. Na kraju sam presrećna što imam priliku da boravim u Beogradu, u Srbiji, što polako ali sigurno učim i vaš jezik, što upoznajem vašu kulturu, običaje. Ljudi su predivni, puni ste ljubavi, dosta brinete o familiji i to mi se posebno dopada.
MARKO: Beograd je predivan, ali nama je lepo gde god da smo. Meni je najvažnije da sam uz svoju Saru, a sada i uz našeg sina.

Marko Marin je rođen 1989. u Gradiški, gradiću na granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Njegovi roditelji se zovu Ranko i Borka Marin. Kada mu je bilo dve godine, majka mu je dobila posao medicinske sestre u Herstu, mestu u blizini Frakfurta, te se cela porodica preselila u Nemačku. Marko i Sara su se venčali u Frankfurtu, baš tamo gde se razvila njihova ljubav. Sina Matea krstili su u Banjaluci.