Alesandro Del Pijero
AP Photo/Massimo Pinca, File
Alesandro Del Pijero

AP Photo/Massimo Pinca, File

Alesandro Del Pijero, Foto: AP Photo/Massimo Pinca, File

Nekadašnji kapiten Juventusa Alesandro Del Pjero uporedio je sebe sa najboljim igračima današnjice Lionelom Mesijem i Kristijanom Ronaldom, a pričao je i o nastavku sezone u Seriji A i Bundesligi.

"Bliži sam Mesiju. Nisam baš visok momak. Kad sam igrao, pokušavao sam da postignem gol i pomognem ekipi koristeći svoje veštine," rekao Del Pjero i nastavio:

Del Pjero se osvrnuo i na predlog predsednika Lacija Klaudija Lotita da Juventus i njegov tim u plej-ofu odluče ko će biti prvak Italije.

"Sve ovo je vrlo čudno jer prvi put smo suočeni s nečim potpuno nepoznatim, moramo da se ponašamo drugačije. Teško se nositi s ovom situacijom. Nedostaje mi fudbal u svim njegovim segmentima. Lotitova ideja? Zaista se nadam da će postojati način da se prvenstvo završi na primeren način. Možda će morati da se igra julu i avgustu, ali nadam se da neće biti promene formata, poništavanja mečeva..."

Nemačka Bundesliga će biti nastavljena 16. maja.

"U ovakvim situacijama vrlo je teško doneti odluku i preuzeti odgovornost. Prioritet bi trebalo da bude zdravlje ljudi, a tek onda, naravno, uobičajen nastavak života. Ako je Nemačka tako odlučila, to znači da su proučili situaciju i da sve imaju pod kontrolom," naglasio je Del Pjero.

Četrdesetpetogodišnji nekadašnji reprezentativac Italije karijeru je završio 2015.