Srbija Rusija
EPA
Srbija Rusija

EPA

Srbija Rusija, Foto: EPA

Verovatno su mnogi ljubitelji fudbala "digli ruke" od reprezentacije nakon poraza od Škotske, neki su sačekali duel sa Mađarskom i remi "orlova" da kažu kako "neće više da prate našu selekciju", ali sigurno da će do svih njih dopreti rezultat od 5:0 i sjajna igra srpskog tima protiv favorizovane Rusije.

Da li će Ljubiša Tumbaković ostati selektor Srbije?

 

Morali su navijači Srbije da dobro protrljaju oči i zapitaju se "Da li je ovo ista ona reprezentacija koja je pre nedelju dana ostala bez plasmana na Evropsko prvenstvo?"  Jeste, bar imenom je ista, ali igrački smo pretrpeli dosta promena. Mnogi će postaviti pitanje čiji izostanak i da li je zaista uticao na bolju igru Srbije u sudaru sa redovnim učesnikom Svetskog i Evropskog prvenstva.

Videćemo narednih dana da li je Ljubiša Tumbaković kupio sebi vreme na klupi "orlova" jer su mnogi već videli njegov odlazak. Čak se pominje i Dragan Stojković Piksi kao njegov naslednik, ali večerašnja partija naših momaka sigurno da će doneti dilemu, ako je dileme uopšte i bilo do sada.

Sve je počelo već u 10. minutu kada je Nemanja Radonjić "načeo" goste. Pokazao je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde da zaslužuje mesto u startnih 11. Postigao je gol protiv Mađara, a to je uradio i večeras, ali se povredio u 30. minutu pa je morao van terena. Novu nedoumicu selektoru doneo je Luka Jović koji je još jednom pokazao svima zašto je fudbaler Real Madrida. Kada kažemo nedoumicu, mislimo na to da li Srbija treba da igra sa dva napadača, a ne sa jednim kao što je do sada bio slučaj.

Momak koji je zamenio Radonjića postigao je prvenac u seniorskom timu svoje države u 41. minutu kada se odlično snašao u šesnaestercu. Do kraja prvog dela igre Jović se ponovo radovao, a i cela Srbija. Rusi su bili dotučeni do nogu. 

Srbija Rusija

EPA

Srbija Rusija, Foto: EPA

Potvrdu ubedljivog trijumfa i opstanka u Ligi B (na čemu se moramo zahvaliti i Mađarima koji su savladali Tursku sa 2:0) doneo je Filip Mladenović koji je sjajnu partiju sa dve asistencije krunisao pogotkom u 64. minutu i dokrajčio rivala koji je propustio priliku da se domogne Lige A pa će i u narednom ciklusu Lige nacija biti mogući rival Srbije.

Nama preostaje da se nadamo da je ovo najava boljih dana za naš nacionalni rim...

Golove možete pogledati u nastavku teksta.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Pitali smo Vas pre meča: Kakav ishod očekujete na meču Srbija - Rusija? Ovo su rezultati:

 

SRBIJA - RUSIJA 5:0 (4:0)

Radonjić u 10. minutu, Jović u 26. i 45. minutu, Vlahović u 41. minutu, Mladenović u 64. minutu za Srbiju

Stadion: Rajko Mitić, Sudija: Entoni Tejlor (Engleska)

SRBIJA: Rajković - Milenković, S. Mitrović, Spajić - Ristić, Gudelj, Maksimović (od 46. Gaćinović), Mladenović, Radonjić (od 31. Vlahović) - Jović, Mitrović.

RUSIJA: Giljerme (od 46. Džanaev), Karavaev, Diveev (od 46. Evgenji), Džiklja, Žirkov, Jerokin, Kuzjaev, Ozoev, Aleksej Mirančuk (od 46. Mostojov), Zabolotni (od 72. Čerišev), Anton Mirančuk (od 46. Obljakov).

KRAJ!

90. minut - Još tri minuta nadoknade na Marakani.

81. minut - Rusi pritiskaju, ali bez uspeha za sada. Nikako da dođu do počasnog gola. Sjajno funkcioniše naša odbrana.

72. minut - Nova promena kod Rusa. Zabolotni prepušta mesto Denisu Čeriševu.

64. minut - GOOOOOOOOOOOOL! MLADENOVIĆ ZA PETARDU! Asistencija se piše Vlahoviću, a bek naše selekcije kruniše sjajnu partiju lepim golom!

63. minut - Sada se ređaju pokušaju Rusa koji žele do prvog pogotka. Jerokin je pokušao glavom, ali brani Rajković.

62. minut - Zabolotni ponovo preti, ali neće ga gol večeras. Još jedno spreman Rajković.

61. minut - Manje interesantno drugo poluvreme utakmice. Srbije bez problema čuva veliku prednost.

55. minut- Mađarska je povela u Budimpešti protiv Turske. Ukoliko Mađari slave to će značiti opstanak Srbije u B ligi.

49. minut - Još jedna javna opomena za Ruse, sada Tejlor pokazuje žuti karton Zabolotnom.

48. minut - Faul Jurija Žirkova za žuti karton.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Selektor Rusije Čerčesov promenio je četiri igrača, čak i golmana. Umesto Giljermea ulazi Džanaev. Pored toga Mostojov menja Alekseja Mirančuka, Evgenji na terenu preuzima mesto Diveeva, dok je Obljakov zamenio Antona Mirančuka. Promena i u taboru "orlova", Gaćinović menja Nemanju Maksimovića.

POLUVREME!

45+1. minut - GOOOOOOL! JOVIĆ GLAVOM! Srbija ima 4:0!

45. minut - Gledaćemo tri minuta nadoknade.

40. minut - GOOOOOOL! SRBIJA RAZBIJA RUSIJU! Vlahović posle 10 minuta na terenu postiže prvenac u dresu "orlova"!

33. minut - Zabolotni maši u dva navrata u istom napadu. Srbija se ponovo provukla zahvaljujući sjajnom Rajkoviću koji brani gol "orlova".

31. minut - Povredio se Radonjić! Mora ofanzivac "orlova" van terena. Umesto njega u igri je Dušan Vlahović.

26. minut - GOOOOOL! JOVIĆ! Srbija nastavlja da briljira! Vodimo 2:0! Jović pogađa na drugom vezanom meču. Ponovo je radila ista kombinacija kao protiv Škotske. Mladenović asistent.

10. minut - GOOOOOL! VODI SRBIJA! Radonjić je strelac! Predivan pogodak našeg reprezentativca!

1. minut - Šta je sada odbranio Rajković! Zabolotni je ostao sam na nekih sedam, osam metara, ali skida zicer Rusu naš golman!

20.45 - Utakmica je upravo počela!

20.25 - Od kada naša reprezentacija igra pod imenom Srbija sa Rusima smo se sastali šest puta. "Orlovi" za sada nemaju nijedan trijumf, dok ih Zbornaja ima tri uz tri remija. Poslednji duel dve selekcije bio je ujedno i prvi zvanični, a Rusi su u Moskvi slavili sa 3:1.

19.51 - Jasno je da meč Srbije i Rusije ima veliku važnost za obe selekcije. "Orlovi" igraju za opstanak u Ligi B, dok se "Zbornaja" nada promociji u Ligu A. Za tako nešto obe selekcije moraju da se nadaju trijumfu. 

Rusi bi pobedom na Marakani i definitivno prošli dalje, dok bi čak i u slučaju remija mogli da se nadaju istoj sudbini, ali da Mađarska i Turska takođe odigraju nerešeno.

Što se Srbije tiče, nas samo pobeda održava u igri za opstanak u Ligi B, ali pod uslovom da Mađarska na svom terenu savlada Tursku. U slučaju remija, ili slavlja Turaka u Budimpešti, "orlovi" bi i sa pobedom u Beogradu mogli da se pozdrave od opstanka.

19.38 - Evo i startne postave gostiju iz Rusije:

Giljerme, Karavaev, Diveev, Džiklja, Žirkov, Erokin, Kuzjaev, Ozoev, Aleksej Mirančuk, Zabolotni, Anton Mitančuk.

19.35 - Selektor naše reprezentacije Ljubiša Tumbaković odlučio se za sledećih 11 igrača:

Rajković - Milenković, S. Mitrović, Spajić - Ristić, Gudelj, Maksimović, Mladenović, Radonjić - Jović, Mitrović.

19.30 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču poslednjeg kola Lige nacija između Srbije i Rusije. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja sa stadiona "Rajko Mitić" u Beogradu.

Komentari (1)

zagondzija

19.11.2020 05:50

Slucajnost i nista vise☝️