Lazar Marković
Alo/Marko Metlaš
Lazar Marković

Alo/Marko Metlaš

Lazar Marković, Foto: Alo/Marko Metlaš

Crno-beli su napravili dobru uvertiru pred meč sa Sfintulom (četvrtak) u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Pripomogli su i Građevinari autogolom i isključenjem, Partizan - Rad 3:0.

90 minut: Sudija nije produžavao meč.

80. minut: Živković je u kaznenom oborio Asana za penal. Umar Sadik je rutinski realizovao najstrožu kaznu - 3:0.

69. minut: Denis Stojković zamenio je strelca Stevanovića, a Šćekić Izraelca Natha.

61. minut: Matić je zamenio Markovića, a Asano je na ubačenu loptu na penaltik samo postavio nogu u zicer situaciji, ali je čuvar mreže Građevinara još jednom fenomenalno sačuvao svoju mrežu.

59. minut: Sjajan pas Natha u prostor, Marković je bio u centru na sredini terena, možda čak i na svojoj polovini, ali je sudija pokazao ofsajd, a čini se da je bio i u ravni sa odbrambenim igračom Rada.

54. minut: Skoro preslikana situacija od minut pre, sada je pred Markovićem oči u oči bio Natho, golman Rada je odbranio.

53. minut: Sadik je iskosa iz peterca sa desne strane uhvatio volej, ali je Marković sjajno odbranio.

50. minut: U ćošku kaznenog loptu je dobio Filip Stevanović, napravio je dribling cimom i sa kapice kaznenog gađao dalji ugao, maestralno je matirao Markovića - 2:0.

48. minut: Kontru Rada je faulom sprečio sprečio Urošević i dobio žuti karton.

47. minut: Rad je izgubio loptu na sredini terena, Marković je dao u for Sadiku, s leđa ga je oborio Nikola Đorić u situaciji kada je pred Nigerijcem bio prazan prostor. Sudija Piper pokazao mu je crveni karton.

Prvi deo crno-beli su rešili u svoju korist, pomogao im je u tome štoper Građevinara autogolom.

40. minut: Korner sa druge strane, na šest metara skače Urošević i glavom pogađa prečku.

39. minut: Posle kornera u skoku je najviši bio Ostojić, gađao je dalju stativu, na gol liniji loptu je izbio Živković.

38. minut: Sadik je dva puta u kaznenom driblao dva rivala, na kraju i šutirao, ponovo je loptu zakačio i skrenuo Stojsavljević, sada je imao više sreće, lopta je završila nekoliko centimetara pored stative.

35. minut: Šutirao je Lazar Marković sa dvadeset metara, jako, ali po sredini gola. Odbranio je njegov prezimenjak iz Rada Dušan.

31. minut: Stevanović je centrirao sa leve strane, pred petercom je loptu glavom dočekao Marković i probao da je prebaci dalje, na loptu je u petercu naleteo kolenom Stojsavljević i poslao je u svoju mrežu - 1:0.

27. minut: Kako priđu kaznenom crno-beli kao da ostanu bez ideje šta i kako dalje.

21. minut: Jovanović je dobro šutirao sa dvadesetak metara, lako je odbranio Popović.

20. minut: Sa leve strane centrirao je Urošević, Asano je bio najviši u skoku u petercu, ali je promašio gol za metar.

18. minut: Sadik se podmentuo Trniniću u skoku. Nezgodno je pao vezista. Odlučio je trener Zoran Njeguš da zameni vezistu, ušao je Ćurić umesto Trninića.

11. minut: Trninić se prvi našao u beležnici sudije Pipera.

6. minut: Klasično ispitivanje snaga, bez izglednijih prilika, bitka se vodi oko sredine terena.

Partizan u Humskoj igra protiv Rada. Ponovo će na dobro poznati teren istrčati bek Aleksandar Miljković, a još jednom će protiv Rada, i u drugom mandatu, krenuti trener Aleksandar Stanojević.

Super liga Srbije - 7. kolo

Partizan - Rad 3:0

Strelci: 1:0 Lazar Stojsavljević (autogol) u 31, 2:0 Filip Stevanović u 50, 3:0 Umar Sadik (jedanaesterac) u 80. minutu.

Beograd - Stadion: Partizana. Gledalaca: bez prisustva navijača zbog pandemije korona virusa. Sudija: Petar Piper. Pomoćnici: Pavle Piper i Nenad Kurčubić. Žuti kartoni: Urošević (Partizan), Trninić (Rad). Crveni karton: Nikola Đorić (Rad) u 47. minutu.

PARTIZAN: Popović, Natho (od 69. Šćekić), Sadik, Asano (od 83. Čolić), Vitas, Zdjelar, Ostojić, Miljković (od 83. Luovac), Marković (od 61. Matić), Urošević, F. Stevanović (od 69. D. Stojković).

RAD: Marković, Đorić, Jovanović, Novaković, Busnić, Lazarević, Milutinović, Živković (od 73. Gazivoda), Trifunović (od 46. Zogović), Stojsavljević, Trninić (od 19. Ćurić).

Super liga (7. kolo): Čukarički – Crvena zvezda 1:3 (Savić 84 - Milunović 3, Ivanić 50, Kanga 54. jedanaesterac), Spartak - Novi Pazar 1:1 (Marčić 58 – Gordić 90+4. jedanaesterac), TSC - Radnički (Niš) 1:3 (Lukić 90+5 – Stoiljković 45, Kojić 72, Duranović 81), Voždovac – Metalac 4:0 (Putinčanin 9, Pantović 17, Ajdinović 41, Nišić 59), Radnik – Inđija 0:2 (Ilić 44. jedanaesterac, Purtić 90), 20.00: Partizan – Rad 3:0 (Stojsavljević 31. autogol, Stevanović 50, Sadik 80. jedanaesterac), Proleter (NS) – Mačva nedelja u 18, Mladost – Bačka nedelja u 18, Napredak – Zlatibor nedelja u 18, Javor – Vojvodina nedelja u 18.

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROČITAJTE JOŠ: