Nejmar (PSŽ)
AP/Dave Thompson
Nejmar (PSŽ)

AP/Dave Thompson

Nejmar (PSŽ), Foto: AP/Dave Thompson

Okončano je 5. kolo u svim grupama Lige šampiona. Borusija je remijem (1:1) sa Laciom obezbedila osminu finala. Rimljanima, za koje je Sergej izborio penal, ostaje meč sa Brižom u poslednjem kolu, remi i pobeda vode ih dalje. Belgijanci su sa 3:0 pobedili Zenit i isključili ga iz svih računica.

PSŽ je sa igračem više uz dva gola Nejmara pobedio Junajted u Mančesteru 3:1 došao do boljeg međusobnog skora u eventualnom krugu, a trenutno Sveci, Crveni đavoli i Lajpcig imaju po devet bodova. Neizvesno do poslednjeg minuta poslednjeg kola.

Čelzi je sa 4:0 pregazio Sevilju u Španiji i obezbedio prvo mesto u grupi. Sva četiri gola delo su Francuza Olivijea Žirua. Postao je najstariji strelac het-trija u ovom formatu Lige šampiona.

Barsa i Juve su sa po 3:0 savladali rivale i u poslednjem kolu u Kataloniji u međusobnom okršaju odlučiće o pobedniku grupe.

90+4. minut: Odličan pokušaj Koree u nadoknadi, ali je Zirke sjajno odbranio u Dortmundu.

90+3. minut: Sjajna prilika za Barsu, lob Dembelea, ali pored gola.

90+1. minut: Nejmar je pred svojim kaznenim izdriblao četvoricu rivala, krenuo u kontru, odložio loptu saigraču, utrčao u kazneni gde je na pet metara dobio loptu na tacni da je gurne u prazan gol, Mančester - PSŽ 1:3.

83. minut: Penal za Plavce, prepustili su loptu Žiruu. Siguran! Sevilja - Čelzi 0:4.

74. minut: Centaršut na sedam metara, Žiru glavom, za njega rutina, Sevilja - Čelzi 0:3.

73. minut: Lang je neometan na sedam metara primio loptu, egzekucija rutina, Briž - Zenit 3:0.

70. minut: Fred je dobio drugi žuti karton - crveni, PSŽ na Teatru snova ima igrača više.

69. minut: Korner, izbijena lopta, udarac van keznenog, pogodila je lopta igrača Parižana na sedam metara, odbila se na drugu stranu, bacio se Markinjos i gurnuo je u gol sa četiri metra, Mančester junajted - PSŽ 1:2.

67. minut: U ćošku kaznenog je pre do lopte stigao Sergej Milinković-Savić, oborio ga je rival, penal. Imobile neumoljiv sa 11 metara, Borusija - Lacio 1:1.

66. minut: Alvaro Morata je dobio loptu od Kijeze na desetak metara od gola u srcu kaznenog, dve finte, dva rivala na pogrešnoj nozi i lak mat, Juventus - Dinamo 3:0.

58. minut: Dvojica su u kaznenom oborila igrača belgijskog tima - penal. Van Aken siguran sa kreča, Briž - Zenit 2:0.

57. minut: Ubačena lopta pred gol Kijevljana, golman se bacio i u pokušaju da je izboksuje pogodio je Moratu, lopta je krenula ka gol linijim sa nekoliko centimetara u mrežu je gurnuo Ronaldo, Juventus - Dinamo 2:0.

54. minut: Kovačić je proigrao Žirua, cimom je bacio rivala, a onda i golmana, a kada mu je prišao samo je podbo loptu, Sevilja - Čelzi 0:2.

52. minut: Cigankov je centrirao u Torinu, umalo da lopta prevari Ščesnog, ali se bacio u poslednji čas i odbranio.

48. minut: Gudelj je odlično primio loptu na grudi u kaznenom, a onda iskosa sa 18 metara probao volejom, lopta je prohujala iznad prečke.

44. minut: Loše je loptu ispucao Rejna. Akcija sa tri dodira, pas u fon na deset metara od gola Rimljana, utrčao je Gerero, bocnuo loptu špicom, prošla je kroz noge Rejni, Borusija - Lacio 1:0.

41. minut: Odličnu je priliku imao Dinamo, ali je Ščesni sa dva metra sjajno odbranio.

33. minut: Brajtvajt je promašio zicer za totalni slom domaćina u Budimpešti. De Ketelar je iskoristio loše izbijenu loptu odbrane ruskog tima, natrčao je i sa 11 metara zakucao loptu u mrežu, Briž - Zenit 1:0.

32. minut: Navas je prvi šut sa 18 metara odbranio, bio je i na drugom ali je njegov odbrambeni igrač skrenuo loptu u pokušaju da izblokira šut Rašforda, Mančester junajted - PSŽ 1:1.

31. minut: Ronaldo je pogodio prečku u Torinu sa osam metara.

30. minut: U dvadesetak sekundi kanonada ka golu Rimljana, Rejna je promašio zicer iskosa sa sedam, osam metara, prvo je jak udarac Rojsa odbranio Rejna.

29. minut: Odlična prilika za Milinković-Savića u Dortmundu, ali je hteo da doda iskosa sa desetak metara umesto da šutira na gol.

28. minut: Bivši štoper Zvezde je naivno uklizao u kaznenom i oborio Brajtvajta, sudija je pokazao na penal, sa kreča neumoljiv Dembele, Ferencvaroš - Barselona 0:3.

21. minut: Federiko Kijeza je glavom sa sedam metara odlično trznuo i matirao golmana Dinama, koji je očajno reagovao na gol liniji, Juventus - Dinamo 1:0.

20. minut: Skoro pa preslikana akcija Katalonaca, samo drugi akteri. Po levoj strani probio je Dembele, u petercu je uklizao Brajtvajt, vrhom kopačke zakačio loptu i skrenuo je u gol, Ferencvaroš - Barselona 0:2.

19. minut: Sjajna šansa za Sevilju, ali su odbrana i golman Čelzija posle tri šuta domaćina sa nekoliko metara nekako otklonili opasnost.

14. minut: Kakav gol - strašan gol. Sa leve strane je u peterac ubacio Alba, Grizman je loptu petom poslao kroz noge golmana Dibuša, Ferencvaroš - Barselona 0:1.

8. minut: Drugu šansu londonski Plavci su iskoristili, loptu je u kaznenom dobio Žiru, Francuz je driblingom izbacio rivala iz ravnoteže, onda sa devet metara gađao suprotni ugao i pogodio, Sevilja - Čelzi 0:1.

6. minut: Lopta ubačena u kazneni Crvenih đavola, skoro da je došla do gol aut linije, ali je Nejmar sjajno uhvatio volej i pogodio, Mančester junajted - PSŽ 0:1.

5. minut: Pušilić je imao sjajnu priliku za Čelzi ali je sa osam metara šutirao pored gola Sevilje.

Borusija i Lacio u međusobnom okršaju određuju ko će kolo pre kraja da obezbedi plasman u osminu finala Lige šampiona.

Briž gleda da se umeša u priču pobedom nad Zenitom, ali mu i remi donosi proleće u Evropi, zbog boljeg međusobnog skora sa šampionom Rusije. 

Čelzi i Sevilja su davno obezbedili narednu fazu, nadmeću se samo sa bolju startnu poziciju i još malo para više.

Barselona i Juventus su, takođe, obezbedili osminu finala, sada kijevski Dinamo i Ferencvaroš u okršajima sa njima traže vizu za treće mesto i nastavak takmičenja u 1/16 finala Lige Evrope.

H grupa može da donese najviše drame. Mančester junajted dočekuje PSŽ, pobeda i remi mu donose narednu fazu, a poraz ostvalja u trci za osminu finala i Crvene đavole i Svece i Lajpcig.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: