Kilijan Mbape (PSŽ)
EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ ↑
Kilijan Mbape (PSŽ)

EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ ↑

Kilijan Mbape (PSŽ), Foto: EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ ↑

Prvi mečevi osmine finala Lige šampiona doneli su pregršt uzbuđenja. PSŽ je okrenuo u Barseloni i het-trikom Kilijana Mpabea pobedio domaćina 4:1. Lajpcig je dva gola poklonio Liverpulu što ga je koštalo poraza 0:2.

Sutra u 21 čas igraju Porto - Juventus i Sevilja - Borusija Dortmund.

90. minut: Na ubačenu loptu uklizao je Brajtvajt, za malo je promašio.

85. minut: Danilo je zamenio Kina u PSŽ-u, a Brajtvajt Grizmana kod Barse. Ubrzo kontra Barse, dodavanje Drakslera i gol Mbapea za het-trik, Barselona - PSŽ 1:4.

82. minut: šta li je golmanu Parižana bilo na pameti kada se na tri metra od gola poigravao sa Grizmanom, na kraju ga je pogodio, a onda nemoćno gledao kako lopta prolazi tik pored stative. Izvinjavao se saigračima.

81. minut: Za grub start Džordan Henderson iz Liverpula je dobio žuti karton.

79. minut: Pedri, Pike i Buskec su izašli kod Barselone, ušli su Pjanić, Puig i Trinkao.

76. minut: Dani Olmo je dobio žui karton.

73. minut: Brojne izmene u Budimpešti, ušli su Šaćiri i Okslejd Čembrlen kod Liverpula i Hvang kod Lajpciga.

70. minut: Slobodan udarac za Parižane, lopta ubačena u petera, niko nije ispratio Kina, koji se samo naklonio, Barselona - PSŽ 1:3.

69. minut: Novajlija u redovima Liverpula Kabak dobio je žuti karton.

68. minut: Posle duplog pasa Mbape je ponovo ostao sam iskosa sa Ter Štegenom oči u oči, Nemac je odbranio nogom.

65. minut: Utekao je Florenci po desnoj strani, zavrnuo loptu u peterac, loše je izbila odbrana Katalonaca, natrčao je Mbape i zakucao loptu u mrežu, Barselona - PSŽ 1:2.

64. minut: Hajdara i Mukiele su izašli, ušli su Polsen i Orban.

58. minut: Očajni Mukiele je promašio loptu, Mane je samo pokupio, krenuo sam ka golu i rutinski matirao golmana, Lajpcig - Liverpul 0:2.

53. minut: Sabicer je loptu očajno vratio, presekao je Salah, izašao sam pred golmana i lako ga matirao, Lajpcig - Liverpul 0:1.

52. minut: Nkunku je promašio sjajnu priliku, a malo kasnije je dobio žuti karton zbog grubog starta.

49. minut: PSŽ ne staje, naleteo je Kin na loptu dodatu od Veratija, zakačila je lopta igrača Barselone, poletela u fazduh umesto po zemlji kuda je krenula, ali se Ter Štegen izvi poput mačka i sjajno odbranio.

48. minut: Nkunku je bio sam pred Alisonom, koji mu je skinuo zicer, ostaje 0:0 u Budimpešti.

47. minut: Mbape je šutirao sa 18 metara, lopta je prohujala tik kraj stative.

46. minut: Erera je zamenio Geja u PSŽ-u, koji je imao žuti karton i pretilo mu je isključenje.

2. POLUVREME:

45. minut: Mbape je izveo korner na prvu stativu, utrčao je Ikardi i glavom gađao, ali malo pored stative, zatresla se mreža, ali sa spoljne strane.

38. minut: Kean je gađao van kaznenog, jedva je Ter Štegen izvadio loptu iz male mreže.

37. minut: Kontra Barse, Mesi izbacuje for za Grizmana koji beži petorici, kada je došao do kaznenog šutirao je po zemlji, lopta je završila nekoliko centimetara pored stative.

35. minut: Umalo preokret. Kurzava je sa osam metara iskosa šutirao kroz noge Pikeu, Ter Štegen je vrhovima prstiju loptu skrenuo u korner.

32. minut: Mbape je prošao kroz kazneni Barse, pored tri igrača, nakon što je na sedam metara dobio loptu od Veratija, i sa četiri metra zakucao loptu pored nemoćnog Ter Štegena, Barselona - PSŽ 1:1. U Budimpešti je iz daljine probao bek Robertson, lopta je fijuknula iznad prečke.

29. minut: Ponovo greška Kurzave, okliznuo se pred kaznenim, Mesi je odneo loptu, dao je Dembeleu, ali je Francuz loše šutirao, pravo u golmana sa 14 metara.

28. minut: Mesi je sa kreča doneo prednost Barseloni, Barselona - PSŽ 1:0. Kurzava je oborio protivnika, a sudija Kujpers je uz asistenciju VAR-a upro prstom u kreč.

27. minut: Firmino je izmakao pažnji rivala, ostao sam u kaznenom primio loptu, a onda je očajno šutirao sa deset metara. 

24. minut: Firmino je nabacio loptu u peterac, Mane je na četiri metra nadskočio Mukielea, ali je glavom šutirao tik iznad prečke.

20. minut: Gej je pred kaznenim Parižana izgubio loptu, a onda oborio Pedrija i dobio žuti karton.

19. minut: Ikardi je izašao iskosa sa leve strane sam pred Ter Štegena, gurnuo je loptu pored Nemca, ali je Pedri stigao da je izbije pre nego pređe gol liniju.

15. minut: Dve velike prilike za Liverpul, Salah je sam bio pred Gulačijem, probao je da ga prebaci, ali ga je pogodio u rame, u nastavku akcije je Firmino sa tri metra pogodio spoljni deo mreže.

13. minut: Dobra kontra Liverpula, ali je Salahov pas išao iza leđa Firminu, koji je već bio u petercu spreman za mat.

9. minut: Sudija Slavko Vinčić iz Slovenije od starta je zauzeo kriterijum - nema praštanja. Hajdari i Mukieleu iz Lajpciga je dao žute kartone.

5. minut: Olmo je sa pet metara glavom pogodio stativu, bacio se na ubačenu loptu, poleteo kroz vazduh, Liverpul je imao sreću jer je lopta zaplesala po gol liniji, ali nije ušla u mrežu.

1. minut: Veratijeva sjajna lopta u prostor, najbrži je bio Mpabe, istrčao je golman Barse Ter Štegen, nije je dobro udario, ali je osujetio sjajnu priliku za goste.

1. POLUVREME:

Kreće završnica Lige šampiona. Trofej brani Bajern.

Prvi će na teren Barselona - PSŽ i Lajpcig - Liverpul.

Liverpul je osvojio LŠ 2019, ali u ove godine ne cvetaju ruže, ispovređivala mu se kompletna odbrana, krpe se, ali im ne ide.

Lajpcig je prošle sezone dobacio do polufinala, sada želi više, ali je pitanje koliko može bez nekih od zvezda iz prošle sezone.

Barsa - PSŽ. Šta tu reći osim setiti se dvoboja iz 2017. i 4:0 u Parizu, a onda 6:1 u Barseloni!

Parižani su bez povređenog Nejmara i Di Marije.

Osmina finala Lige šampiona:

Barselona - PSŽ 1:4 (Mesi 28. jedanaesterac - Mbape 32, 65, 85, Kin 70)

Lajpcig - Liverpul 0:2 (Salah 53, mane 58)

Porto - Juventus 17. februar

Sevilja - Borusija Dortmund 17. februar

Atletiko Madrid - Čelzi 23. februar

Lacio - Bajern 23. februar

Atalanta - Real Madrid 24. februar

Borusija Menhengladbah - Mančester Siti 24. februar

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

5

16.02.2021 23:02

KAKAV ĆE TANDEM SLEDEĆE SEZONE BITI MESI I MBAPE