Plavi bećari
Facebook/Plavi bećari
Plavi bećari

Facebook/Plavi bećari

Plavi bećari, Foto: Facebook/Plavi bećari

Skandal pred start Superlige Srbije i meč prvog kola između TSC i Vojvodine. Navijači TSC-a, okupljeni u grupi "Plavi bećari", objavili su poruku u kojoj su provokativno nazvali utakmicu "južnim derbijem", što može imati separatističku konotaciju i aludiranje na teritorije "Velike Mađarske"

- Nova sezona počinje i naš voljeni tim kreće u marš protiv jedne od najjačih ekipa lige, to nam daje razlog za slavlje. Uz to, uspeli smo da uđemo u Evropu, imamo dobre šanse da u ovoj sezoni igramo na svom novom stadionu i sve počinje "južnim derbijem". Ali.. Pred praznim stolicama, što je ekstremno teško prihvatiti - napisali su "Plavi bećari".

Podsetimo, u junu ove godine, ova navijačka grupa je obeležila 100 godina od Trijanonskog sporazuma uz transparent "100 godina tuge", pošto je taj dogovor 4. juna 2020. u Versaju bio jedan od mirovnih ugovora kojima je završen Prvi svetski rat.

Trijanonski sporazum Mađarsku je ostavio bez izlaza na more i tada je izvan Mađarske ostalo 3.3 miliona Mađara, a danas u zemlji naših severnih suseda postoje elementi koji zagovaraju reviziju Trijanonskog sporazume, poput desničarske neofašističke stranke ''Jobik''.

- Tuga, bol, patnja, bes... Imamo puno osećanja. Pre 100 godina, zemlja je bila rastrgnuta perom, delovi nacije su bili zatvoreni u druge zemlje. Iako cilj nije bio samo raspodela teritorija, već i uklanjanje stranih delova nacije, ovde smo! To je osećaj koji nam daje snagu da nastavimo da se borimo. Nikada nećemo odustati!

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Penzioner

01.08.2020 12:37

Ode Srbija na komade!