Ognjen Ožegović
FK Partizan
Ognjen Ožegović

FK Partizan

Ognjen Ožegović, Foto: FK Partizan

* Ožegović je svoju fudbalsku karijeru počeo u Zvezdi

* 2017. je prešao u Partizan iz Čukaričkog

* Za crno-bele odigrao je 36 utakmica i postigao 12 golova

Bivši fudbaler Partizana, Ognjen Ožegović je dao opširan intervju za hrvatske medije. On je u razgovoru za "Index" prokomentarisao odnos snaga u našoj regiji, i odgovorio je na pitanje, šta misli ko je bolji Dinamo ili Crvena zvezda:

"Dinamo. Zato što ima fantastičan napad i ta klasa prema napred mu daje prednost u odnosu na Zvezdu", rekao je Ožegović na početku razgovora, a onda i obrazložio njegove reči:

Ušli smo u toalet švajcarskog šampiona, a tamo smo sreli fudbalske legende koje su nas očarale njihovim mislima! (FOTO)

AUTOR: Dragutin J. Bužić za Alo! iz Berna DATUM I VREME: 20.08.2019. 22:10 Crvena zvezda sutra od 21 sat igra protiv Jang Bojsa prvu utakmicu plej-ofa Lige šampiona!

"Teško mi je izdvojiti bilo koga, ali ako ćemo gledati rezultate poslednjih 10, 15 godina, onda Dinamo tu prednjači. Mislim da je najviše napravio u Evropi od svih klubova iz bivše Jugoslavije", kaže nam srpski napadač.

Ognjen Ožegović

FK Partizan

Ognjen Ožegović, Foto: FK Partizan

Ožegović je u nedelju postigao gol u pobedi protiv Rada, koji mu je po svemu sudeći bio oproštajni od Humske, pošto je već u ponedeljak potpisao ugovor sa norveškim šampionom. A upravo će se Rozenborg i Dinamo sastati u plej-ofu Lige šampiona:

"Dinamo je fantastična ekipom. S Mislavom Oršićem sam igrao u Kini te iz prve ruke znam o kakvom se znalcu radi. Gavranović je dokazana vrednost. Dinamo je posebno moćan u napadu, ali jednog ću igrača morati da izdvojim. Dani Olmo je za mene najbolji igrač koji igra u klubovima na Balkanu i Dinamo bi strašno pogrešio ako bi ga prodao. Pratio sam ga na U-21 Euru i uverio sam se o kakvom se igraču radi."

Hrvat nije hteo da pređe u Junajted zbog Murinja!

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 20.08.2019. 22:56 Izabrao je još jedan bivši klub Murinja, Čelsi! Kristijan Pulišić, Foto: twitter/Squawka * Murinjo nema klub još od otkaza u Junajtedu * Pulišić je Amerikanac, hrvatskog porekla * Izabrao je Čelsi!

Ožegović smatra kako nema favorita u duelu između Dinama i Rozenborga te da svaka ekipa ima svoje adute.

''Mislim da je 50-50. Dinamove prednosti su bolja forma, individualni kvalitet napadača i Dani Olmo, dok je Rozenborg ekipa koja ima sjajan defanzivni blok i odličnu kontru i polukontru. Takođe, velika prednost Rosenborga je domaći teren gde i puno jače ekipe od Dinama teško dolaze do bodova. Verujem da će biti izjednačeno do samog kraja i da nas čekaju dve odlične utakmice'', za kraj će Ožegović.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Švajcarska koza za ALO! prognozirala ishod meča Jang Bojs - Crvena zvezda