Utakmica La Lige biće odigrana van granica Španije! (FOTO)

B92/ M. Dr. | sport 2019-10-17 16:44:03 2019-10-17 16:44:03

Plan prvog čoveka LaLige je da to bude utakmica između Viljareala i Atletiko Madrida, koja je na programu 8. decembra.

AP Alberto Saiz

Čelnici LaLige sve su bliži realizaciji ideje da se makar jedna utakmica prvenstva Španije odigra na tlu SAD. Prošle godine postojala je želja da Đirona i Barselona odigraju utakmicu na američkom tlu, ali su se dva kluba usprotivila ideji, koju su kritikovali mnogi, pa i FIFA.

Zvezda Liverpula otvoreno o sebi! Počeo je iz blata, sada svoj novac daje siromasima

AUTOR: Tanjug/S.M. DATUM I VREME: 17.10.2019. 14:43 Gospodin. Sadio Mane, Foto: AP Photo Jedan od najboljih fudbalera Liverpula Sadio Mane prisetio se siromaštva kao dečak u Senegalu i poručio da ga je život naučio da bude ponizan. On je otkrio da je u detinjstvu često gladovao i da sada, kada ima mnogo novca kao vrhunski fudbaler, neće da ga iskoristi za veliki luksuz.

Kako stvari stoje, ove sezone bi ipak moglo da dođe do promene i da se jedna utakmica LaLige utakmica ipak u Majamiju, na "Hard Rok stadionu". Plan prvog čoveka LaLige Havijera Tebasa je da to bude utakmica između Viljareala i Atletiko Madrida, koja je na programu 8. decembra.

Informacije iz Španije su da su oba kluba u načelu prihvatili tu ideju, a Atletiko smatra da mu to može doneti dodatnu popularnost van granica Španije, jer su na tom planu daleko iza velikih rivala, Barselone i Reala.

PROČITAJTE JOŠ:

Postavlja se pitanje navijača iz Španije i njihovog transporta na Floridu. LaLiga planira da odganizuje nekoliko čarter letova za navijače dva kluba, a planiran je i popust za simpatizere "žute podmornice" i deljenje karata za voz kojim bi u drugom delu šampionata došli u Madrid na meč sa Atletikom.

BONUS VIDEO:

Fudbaleri Zvezde pozdravljaju navijače na Jarinju

 

Expand player
Pogledajte više