Slobodan Urošević
FK Partizan
Slobodan Urošević

FK Partizan

Slobodan Urošević, Foto: FK Partizan

U utakmici 22. kola Super lige crno-beli su zabeležili jedanaestu pobedu u nizu trijumfom nad ekipom Javora iz Ivanjice (1:0).

Jedini gol za Partizan pao je u 14. minutu igre, strelac je bio levi bek Slobodan Urošević.

Bili ste na američkoj turneji i niste prošli pripreme sa prvim timom. Ovo vam je prva utakmica kao startera u ovoj polusezoni?

- Zahvalan sam na pozivu koji mi je upućen, kao i na ukazanom poverenju selektora Stolice. Čast mi je što sam nosio kapitensku traku i predvodio nacionalnu selekciju. To je čast za svakog igrača. Što se tiče priprema i treninga, nisam ih prošao sa ekipom, ali su te dve nedelje bile radne. Imali smo stalno treninge i dve kontrolne utakmice. Po dolasku je bilo potrebno par dana da se apsolutno prilagodim i nastavim sa ekipom. Mislim da sam sad u prepoznatljivoj formi.

Danas ste postigli deveti gol u karijeri i treći u ekipi Partizana?

- Većinu golova u profesionalnoj karijeri postigao sam dok sam igrao za Napredak, u Partizanu sam dao 3 gola i svaki mi je jako važan. S obzirom na to da sam odbrambeni igrač, drago mi je kada pomognem ekipi i ofanzivno. Takođe mi je bitno da sam u ovoj utakmici pokazao da sam spreman da ispunim sve što se od mene očekuje u narednom periodu.

Bila je ovo izuzetno teška utakmica i psihički i fizički. Pravo je čudo što je ostalo samo 1:0? Kako bi je vi okarakterisali? Javor posebno motivisan u drugom poluvremenu?

- Ono što je negde standardno, to je da svako gostovanje nosi određenu težinu. Ekipa Javora važi za nezgodnog protivnika, u ovoj utakmici su posebno u drugom poluvremenu pokazali jaku motivaciju i želju za promenom rezultata. Trudili su se da nas pritisnu i okrenu rezultata u svoju korist, međutim do samog kraja utakmice održali smo prednost i izborili se za još jednu uzastopnu pobedu. Imali smo još sansi u prvom poluvremenu koje, nažalost, nismo iskoristili na najbolji način. Sve u svemu, najvažnije je da smo uzeli 3 boda i odneli pobedu.

U 60. minutu Stojković brani zicer Javoru?

- Stojković je u 60. minutu imao odličnu intervenciju, sjajno je odbranio zicer. To je ono što nas ne iznenađuje s obzirom na njegovo iskustvo i zavidnu karijeru.

U nedelju utakmica sa Radnikom iz Surdulice. Šta bi rekli o rivalu?

- Radnik dočekujemo na domaćem terenu, motivisani smo da nastavimo pobednički niz i nadam se da ćemo u tome uspeti. Oni su težak protivnik na svom stadionu, međutim ovaj put se igra kod nas i daćemo sve od sebe da uzmemo 3 boda i na toj utakmici.

Danas je ovo bila 11.pobeda u nizu!

- Samo tako da nastavimo - zaključuje Urošević

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: