Stadion JNA
Alo/Marko Metlaš
Stadion JNA

Alo/Marko Metlaš

Stadion JNA, Foto: Alo/Marko Metlaš

Marko Iharoš, dete zagrebačkog Dinama, izjavio je da je mogao da potpiše za Partizan u vreme dok je trener bio Marko Nikolić.

Bivši reprezentativac mlađih selekcija Hrvatske bio je bez kluba posle odlaska sa Maksimira, a onda se pojavila opcija da pređe u Beograd.

"Posle Dinama hteo sam da pokažem inat, to je bila mladalačka ideja", počeo je Iharoš za "Sportske novosti".

Plan je bio da do Partizana dođe preko Teleoptika.

"Bio sam više puta u Beogradu privatno, upoznao sam neke ljude i oni su mi to predložili, iako roditeljima nije bilo drago. Sve je bilo idealno, odlično sam primljen, međutim, trener Nikolić mi je otvoreno rekao da neću biti prva opcija, jer je desni bek kapiten ekipe. Nudili su mi da odem u Teleoptik, čak sam razmišljao da ostanem i borim se u Partizanu, ali nisam hteo u drugoj ligi da igram", dodao je hrvatski defanzivac.

Potom je prihvatio poziv još jednog partizanovca Slobodana Krčmarevića u Rudaru iz Velenja.

"Za Partizan nisam ni potpisao, već sam otišao u Sloveniju. Igrao sam najbolji fudbal, dao gol sezone i dobio ponudu Kajzerslauterna. Nemci su davali 150.000 evra, ali Srbima, koji su bili investitori u Rudaru, nije odgovaralo. Tražili su 300.000 evra", rekao je Iharoš, pre nego što je otkrio jedan skandal.

"Kada je došlo leto nekoliko igrača Rudara optuženo je za nameštanje utakmica. Srbi investitori su izbačeni iz kluba, svi smo dobili slobodne papire. Nisam hteo da ostanem u toj močvari", zaključio je.

Još jednu epizodu sa Srbinom imao je u APOEL-u kod Svetozara Šapurića.

"Šapurić me je zvao u taj klub. Bio je ponedeljak kad sam odradio lekarski pregled i odmah su mi rekli da rezultati dolaze u petak. Tačno vidite kako su namazani. Kad idete da pregovarate s Grcima, ako očekujete 10 obavezno recite 15. Tražili su da odradim trening pre nego što potpišem. To mi je bila najveća greška. Čim sam to učinio cifra nije više ona za koju smo se dogovorili, nego koju ti oni kažu. Nakon toga došla je utakmica sa Slavijom Prag za ulazak u Ligu šampiona, svi slavimo pobedu 2:0, a ja sam uveren da za mene nije dobro. Potom do petka nije bilo treninga. U restoranu gazda me časti, svi me već u gradu prepoznaju, a ugovora nema. Kako sam u to doba imao i privatnih problema, bila mi je svega previše i rekao sam im 'Ili mi dajte ugovor ili idem kući'. Tada su mi konačno ponudili, ali 40 posto manje nego što smo dogovorili. Odbio sam, ali uzeo tri dana slobodno i otišao kući da razmislim. Za koji dan doveli su Grka Vorijusa, na kraju je u Ligi šampiona igrao protiv Ronalda. Možda bih bio reprezentativac da sam potpisao", zaključio je neverovatnu priču.

Bonus video: 

PROČITAJTE JOŠ: