Stadion FK Partizan
EPA/Srdjan Suki
Fali Ramadani

ALO!

Fali Ramadani, Foto: ALO!

Bivši golman Partizana Nikola Damjanac, njegova supruga Sanja, Fali Ramadani i njegova supruga uhapšeni su u sredu u Španiji. Španci pišu da je uhapšeno još pet osoba čiji identitet nije potvrđen. Svi bi trebalo da se nađu pred sudijom u četvrtak. Vest o istrazi koju je pokrenula španska policija odjeknula je u utorak, a u sredu su na svetlo dana isplivali novi detalji.

Kako pišu različiti izvori, Ramadani, Damjanac i njihove supruge su "pali" zbog neplaćenog poreza na luksuzne nekretnine. Centar istrage kako navode lokalni mediji je kupovina ekskluzivnih nekretnina na Majorci koju su dvojica agenata, preko posebne firme, počela 2017. godine. Poreskim vlastima Španije nije promaklo oko deset miliona evra koji su u Španiju stigli preko mreže kompanija koja je "bila osmišljena da se spreči dolaženje do traga tog novca".

Portal The Black Sea koji je partner već čuvenog Footbal Leaks objavio je da su Ramadani i Damjanac u svrhu kupovine nekretnina osnovali preduzeće "SL Majorka Aleksa Terza". Ovo preduzeće trenutno je likvidirano. Poslovi su se u ovoj kompaniji vodili na supruge dvojice agenata Hajku Sabin i Sanju Damjanac.

Nikola Damjanac je u dva navrata branio za Partizan, od 1991. do 1997. i od 1998. do 2000. godine.