Dušan Tadić
Youtube/ Futebol é Paixão
Dušan Tadić

Profimedia

Dušan Tadić, Foto: Profimedia

Fudbaleri Ajaksa su u zaostalom meču prvenstva Holandije pobedili ekipu Cvolea sa 2:1, a Dušan Tadić je ponovo bio strelac.

Reprezentativac Srbije igra fantastično ove sezone. Sinoć je u 32. minutu na centaršut Labijada sjajno reagovao postigavši 29. gol u sezoni, a pobedu Ajaksu je pet minuta pre kraja doneo Dejli Blind, pošto su gosti izjednačili u 77. minutu.

Tadić je posle meča bio presrećan.

"Konačno da i mi nekog pobedimo ružno. Ponekad je i to neophodno. Ajaks je svoje navijače navikao da poobeđuje igrajući prelep fudbal sa mnogo golova, ali i PSV je ove sezone često tesno pobeđivao. Ovo nije bio dobar meč sa naše strane, ali najvažnije je da smo pobedili. Bilo je ružno, ali i lepo u isto vreme", izjavio je po završetku meča.

Dušan Tadić

EPA/Rodrigo Gimenez

Dušan Tadić, Foto: EPA/Rodrigo Gimenez

Čini se da se srpski napadač polako nameće kao lider ovog tima Ajaksa.

"Uglavnom se trudim da dajem dobar primer na treningu i na utakmicama, ali i kad treba da podviknem, ja podviknem!", priznao je bivši igrač Vojvodine.

Ajaks je imao nekoliko povređenih igrača, tako da je trener Erik Ten Hag morao da promeša karte. Zijeg je povredio list, Frenki de Jong je takođe bio van stroja.

"Zijeh i De Jong su veoma važni za našu igru, jer kada su tu mi lako posle par šansi stižemo do 2:0, 3:0 i posao je završen. Dobro je da smo i bez njih uspeli da ispunimo cilj", zaključio je Tadić.

Zanimljivo je da je Tadić na 42 utakmice u svim takmičenjima ove sezone postigao 29 golova uz 16 asistencija. Postiže gol u proseku na svakih 124 minuta i postigao je više golova u ovoj sezoni nego u tri debitantske sezone zajedno za Vojvodinu, Groningen i Sautempton.

Mediji u Holandiji su ovih dana pisali o tome kako se za njegove usluge raspituju brojni evropski klubovi. među njima i Inter. Tadićev agent Miloš Malenović je ostavio sve mogućnosti otvorenim.

PROČITAJTE JOŠ:

"Dušan ima ugovor sa Ajaksom do leta 2022. Ipak, u fudbalu je sve moguće. Nikada nisam pominjao imena klubova koji su u pitanju i neću ni sada. Da je bilo ponuda brojnih klubova iz Italije, potvrdio bih, ali to nije istina. Vidim li ga u Italiji? Zavisi od klubova?", rekao je Malenović.

Posle 25 kola Ajaks je na drugom mestu sa 64 boda, dva manje od PSV-a.