UEFA NEMILOSRDNA: Zvezda drastično kažnjena, iznerviraćete se kad vidite kakva je odluka!

Blic/M.Ž. | sport 2018-08-10 16:31:52 2018-08-10 16:31:52

Fudbalski klub Crvena zvezda dobio je sankciju od Evropske kuće fudbala, nešto manje od dve nedelje nakon što je najavljeno da će do toga doći.

Alo/M.Metlaš

Fudbalski klub Crvena zvezda kažnjen je od Evropske kuće fudbala, nešto manje od dve nedelje nakon što je najavljeno da će do toga doći.

Tim iz Ljutice Bogdana tereti se za kaznu zbog rasističkog skandiranja navijača na meču sa Suduvom, što je po članu 14 i 38 pravilnika evropske kuće fudbala, ali i zbog toga što su prolazi na stepenicama bili blokirani. UEFA je bila prilično nemilosrdna prema Zvezdi, jer je već bila uslovno kažnjena.

UEFA je aktuelnog prvaka Srbije sankcionisala sa praznim tribinama u narednoj evropskoj utakmici, ali i u meču prvog kola evropskog takmičenja, uz novčanu kaznu od 72.000 evra.

Crveno-beli će imati pravo žalbe za drugu utakmicu, odnosno prvi meč u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja ukoliko do njega dođu.

Revanš susret trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Zvezde i Spartaka iz Trnave igra se u utorak do 20.45, a prvi meč na našem najvećem stadionu okončan je bez pobednika - 1:1.

 

Expand player
Pogledajte više