Kristijano Ronaldo
AP Marco Alpozzi
Kristijano Ronaldo

AP Marco Alpozzi

Kristijano Ronaldo, Foto: AP Marco Alpozzi

UEFA ima za cilj da spase sva nacionalna prvenstva, ali i da se odigraju Liga šampiona i Ligu Evrope do kraja zbog čega bi se elitno klupsko takmičenje moglo igrati u potpuno drugom terminu.

Preostali ligaški i kup mečevi, te susreti Lige šampiona i Lige Evrope moraju da se kompletiraju u maju i junu, pa UEFA razmišlja da se LŠ i LE igraju nedeljom, dok bi se prvenstva igrala radnim danima po ubrzanom tempu.

Najugroženija je Italija gde se mora odigrati 12 kola Serije A plus zaostale utakmice, Bundesligi i Premijer ligi je ostalo po devet kola.

Vembli

EPA-EFE/DOMENIC AQUILINA

Vembli, Foto: EPA-EFE/DOMENIC AQUILINA

Cilj UEFA je da se finale Lige Evrope održi 24. juna u Gdnjacku, a ono Lige šampiona tri dana kasnije u Istanbulu. Gazzetta dello Sport piše kako su već određene alternative.

Plan B za odigravanje finalnih utakmica su londonski Vembli i rimski Olimpiko. Reč je o stadionima gde je trebalo da se igra Evropsko prvenstvo.

Najoptimističniji datum za početak takmičenja je 14. april što znači da bi se za završetak sezone imalo 10 slobodnih vikenda i 9 slobodnih sreda.