Turnir za malu Vanju
Promo
Fudbalska lopta Fudbal Fudbalska reprezentacija Srbije

Shutterstock

Fudbalska lopta, Foto: Shutterstock

U nedelju na terenu "Vidovdan" u Borči održan je humanitarni turnir u malom fudbalu u organizaciji udruženja "Metohija šop" i "Udruženja Ognjište" iz Pančeva.

Sav prihod od kotizacija namenjen je maloj Vanji Milošević (8) iz Paraćina, devojčici koja od svog rođenja nema struju i osnovne uslove za život.
Početni udarac na turniru izvela je Jelena Terzić, član srpske reprezentacije u paratekvondu, evropski i svetski šampion.
Podršku akciji pružila je i politička stranka Zavetnici.

Jedan od organizatora, Dragomir Dašić iz udruženja "Metohija šop" zahvalio se svima koji su se odazvali apelu na humanost.

"Srce puno, sjajni momci. Još jednom smo pokazali koliko Srbija ima divnih ljudi. Važno je da se uvek pomažemo i budemo tu jedni za druge, a posebno za naše najmlađe."- izjavio je Slavko Radojčić, osnivač i predsednik Udruženja "Ognjište".

Turnir za malu Vanju

Promo

Turnir za malu Vanju, Foto: Promo

On je podsetio da je pre nekoliko dana obišao malu Vanju i uručio joj prikupljenu pomoć.

"Ova devojčica nas je sve ujedinila. Uspeli smo da sa divnim ljudima iz udruženja "Paraćin mali grad veliko srce" obezbedimo elementarne uslove koji su do sada nedostajali Vanji.", dodao je Radojčić.

Zahvaljujući humanim ljudima osmogodišnja Valentina Milošević iz Paraćina i njena majka posle godina života u kući bez struje i vode sada su u stanu u centru grada.

PROČITAJTE JOŠ:

Svetlo u sobi, radni sto, nove patike, knjige, igračke, ono što je za drugu decu svakodnevica, osmogodišnja Vanja dobila je tek sada. Zakupljen je i stan na godinu dana u blizini škole.

"Teško je živeti u kući bez struje i vode, bez stalnog zaposlenja zbog bolesti, ali uz Vanjin osmeh, kaže devojčicina mama Marija, sve je lakše.

Vanja i Marija započele su novo poglavlje u svom životu. Od jeseni Marija očekuje i rešenje o dečijem dodatku, nada se bilo kakvom poslu.