Partizan - Spartak
FK Partizan
Umar Sadik

Tanjug/Bojan Stekić

Umar Sadik, Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Nigerijac je za sada na 10 golova i devet asistencija, čime je privukao pažnju čuvene Gazete delo Sport. U intervjuu za čuveni sportski magazin je naveo i koje reči na srpskom je naučio:

- Cilj mi je u Srbiji, a srce u Rimu. Ovde imam kontinuitet igara koji mi je nedostajao. Na srpskom jeziku sam naučio nekoliko reči, poput "dodaj", "čovek" i slično, ali uglavnom komuniciram na engleskom.

PROČITAJTE JOŠ:

 Za Sava Miloševića je imao samo reči hvale:

- Savi sve dugujem. On ne priča mnogo, ali me savetuje, pomaže mi u svakodnevnom životu. Ne dozvoljava da se osećam usamljeno -  kaže Nigerijac.

Sadik u Beogradu živi sa svojim dugogodišnjim prijateljem Nurom Abdulahijem, koji je zbog srčanih problema ostavio fudbal u 21. godini.

- Nura i ja smo došli u Speciju, a u koferima smo imali samo letnje košulje jer je u Nigeriji uvek vruće. Nismo bili navikli na hladnoću. Pravi mi društvo u Srbiji. On je bio fenomenalan, snažan. Uvek smo igrali zajedno, od Rome do Peruđe. Kada je prestao da igra, prestao je i da ide na stadion. Pati kada gleda utakmice. Sada se oporavlja, ispunjavam svoj san i za njega - kaže Sadik.

Umar Sadik, Fil Džons

EPA/Andrej Cukić

Umar Sadik, Fil Džons, Foto: EPA/Andrej Cukić

Atmosfera na "večitim" derbijima mu smeta isto koliko je i fasciniran:

- Kada igraju Partizan i Zvezda navijanje je neverovatno glasno, ne čujem ni saigrače šta mi kažu - zaključuje Nigerijac.

BONUS VIDEO:

Filip Stevanović: Za ovo sam radio od prvog treninga, želim još mnogo utakmica u dresu Partizana